Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


God Jul från oss till Er!

LivetPosted by lyckolina Sun, December 25, 2011 14:48:13


(hade velat skicka det här innan vi for iväg på julfirande men då låg webhotellet nere).

Hoppas ni alla har en riktigt härlig jul! Det har vi!!!!!!

(bild från Clipart!)

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post271

Familjelivet och arbetslivet

LivetPosted by lyckolina Tue, December 20, 2011 20:48:59
Inne på Helig vardags blogg läser jag att hon har samma fundering som jag. Varför får kvinnor (i allafall jag och många fler med mig) alltid frågan på anställningsintervjuer om hur man ska få familjelivet att gå ihop med arbetslivet?Hur många män får den frågan?Och hur många anställer den som faktiskt erkänner att det är rätt svårt att få allt att gå ihop? Eller för den delen, anställer den som har fått välja och då valt att satsa på barnen i några år för att inte stressa ihjäl sig (eller familjen). Ja, besynnerligt är det. Min man har aldrig fått den frågan, det har däremot jag. På 100 % av de anställningsintervjuer jag varit på.
 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post270

Mönster

LivetPosted by lyckolina Thu, November 24, 2011 21:18:44
En reflektion av en psykologistudent så här på kvällskvisten bara:

Det är märkligt vad fort och omärkligt man går in i gamla mönster och vanor när man har med andra människor att göra.....

Känner du igen dig i den duktiga flickan, hon som snällt skriver protokoll och sen blir den som ska fixa alla lösa trådar som hänger kvar för att om inte hon gör det så blir det inte gjort?

En kväll och jag är redan tillbaka......ajabaja - vad blir lösningen? Att hålla sig ifrån allt som har med gruppdynamik att göra?

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post263

Nu är det bevisat!

LivetPosted by lyckolina Tue, November 22, 2011 16:54:50
Gubben min är snurrigare än jag.

Han glömde hämta killarna idag (vilket han alltid gör på tisdagar) och dessutom var det extra viktigt och bråttom idag eftersom de skulle till tandläkaren...
Detta har hittills inte hänt mig (men jag har ju inte så mkt annat att tänka på än barnen och pluggböckerna)

Tyckte det var en ovanligt tyst och stillsam hemkomst när gubben klev in.
Sen fick han lite huvudbry när han märkte att det var ganska tyst och stilla hemma också.......

Tror att gubben min behöver semester, och sen blir det nog väldigt bra att han får gå ner lite i arbetstid......

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post261

Här och nu!

LivetPosted by lyckolina Thu, November 17, 2011 19:07:49


Behöver påminna mig om att det är här och nu som mitt fantastiska liv tillsammans med mina barn pågår. Inte imorgon, inte efter nyår och inte igår. Utan nu.

Den senaste tiden har min inre planeringsboss tagit helt över. Hon verkar ha lite panik över att jag inte vet hur jag ska försörja mig efter nyår. Fullt förståeligt. Men jag har faktiskt några av mina underbara dagar som hemmamamma kvar.

Det har varit många samtal till A-kassa, arbetsförmedling och alla möjliga instanser och olika nyckelfigurer de här veckorna. Jag gillar inte riktigt att vara så utlämnad åt alla möjliga andra, jag är van att fixa allt själv för då blir det som jag vill ha det. Och jag brukar få det som jag vill ha det!!!!!!

Men nu måste jag landa lite i mina hemmadagar med dottern här. En dotter som varje dag säger att nu vill hon börja på dagis...

Jag vill helst av allt fortsätta som nu och vara hemma med tösen och pojkarna när de kommer från skolan. Få ha helgerna tillsammans och ha orken till en familj och ett för mig helare liv. Plugga i slow - motion för att bredda min kompetens och kunna ändra inriktning.

Men nu är nu, och sen är sen. Här och nu njuter av min dotters hand i min, av att ha tiden att ta fram alla stämplar och färger som finns i huset och kladda med det en hel förmiddag, eftersom det är det viktigaste vi har att göra just nu. Njuter av att höra en otroligt lång utläggning om vilka världar man kommer till i ett visst spel från lillkillen, och läsa ett kapitel i Sagan om Ringen för storkillen. Njuter av att kunna vara med på aktiviteter, kunna hämta omedelbums på skolan om det hänt någonting, gå långsamma promenader med vår gamla hund, vara ute och gunga i trädgården en hel eftermiddag. För det är vad vi vill och behöver just nu.

Jag är så tacksam för varenda dag, timme och minut jag får med mina barn!!!!!!

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post258

Tjejsocker!

LivetPosted by lyckolina Tue, November 15, 2011 18:52:30

Vi hade lite vanligt hederligt fredagsmys förra veckan. Med äppelpaj, vaniljsås, glass och lite olika sorters strössel.

Helt plötsligt utopade min fiffiga dotter (snart tre år):
Skicka tjejsockret, tack!

När vi såg ut som frågetecken hela bunten upprepade hon beställningen och efterfrågade tjejsocker.

Till slut kom jag på att hon måste menat polkaströsslet, som var det enda som var rosa....

Hur går det med genustänket här egentligen? Och min följdfråga är ju: vad är killsocker???

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post256

Livet flyter på och gjort saker jag inte riktigt vågat!

LivetPosted by lyckolina Sat, November 12, 2011 19:13:42

Kolla min häftiga bild från Ramhultafallen!
Så här känns det som livet forsar på nu för tiden. Jag blinkar och så är det lördag. Igen.

Igår gjorde jag något jag haft riktigt svårt för i flera år. Något som jag faktiskt undvikit i det längsta.

Men så kände jag att det väntar ännu större utmaningar så jag börjar med den här saken. Och ja, det var faktiskt lite jobbigt, jag hade inte orkat med det när jag var som mest utmattad.

Å nu är det gjort! Hurra!

Man kan bara hoppas och förvänta sig att allt blir lättare och lättare. Borde det inte det med ålderns rätt?

Ha en fin helg! Det ska jag ha!

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post252

Men alltså hallå? Gift i barnmat?

LivetPosted by lyckolina Fri, November 11, 2011 08:56:10
Känns ju härligt *not* Småfolks Oaty Stix är något av en favorit här hemma och jag har undrat så över varför den varit omöjlig att hitta i affären på sista tiden.

Läs själva här!

Och ja, jag förstår att möglet växer på spannmålet och råvarorna etc. men borde man inte ha bättre rutiner för granskning och testande samt beredskap för att detta kan inträffa INNAN man säljer produkterna till småbarn?

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post251

Viktig dag idag!

LivetPosted by lyckolina Tue, November 08, 2011 08:12:13


Idag ska jag ringa minst tre viktiga samtal till olika nyckelfigurer om min framtid!
Håll tummarna, snälla!

Jag insåg att det finns saker i mitt liv jag inte kan påverka. T. ex skulle jag väldigt gärna vilja fortsätta vara hemmamamma nu när vårdnadsbidraget tar slut. Men vår ekonomi tillåter inte det om inte maken ska jobba för två och vi vill ju gärna hinna träffa honom också. Planen är att han ska gå ner till 90 % igen efter årsskiftet, då det blev lite väl hysteriskt för alla när han jobbar heltid och är borta så mycket.

Vissa saker ligger bortom ens förmåga att påverka. Jag skulle kunna försöka påverka politiker och etablissemanget men tyvärr har jag lite för kort om tid för det...

De senaste veckorna har alltså målomstyrning gällt för mig. Vad kan jag tänka mig nu? Kan man vara hemma mycket med barnen fast på andra sätt? Vad kan finnas för alternativ?

När jag väl hittade vad målet var så blev vägen desto tydligare. Eller rättare sagt: istället för att känna mig låst och begränsad, vilket gjorde mig låg, såg jag att det ju finns flera olika vägar till destinationen.

Nu handlar ju detta om ganska stora livsomställande mål för min del; arbete? studier? eller vad? men man kan ju såklart börja med sitt målarbete i mindre skala, det funkar det med.

Undrar vad jag ska belöna mig med när jag klarat av dessa tre samtal som är veckans delmål? Nåt riktigt bra borde det vara, eller hur?

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post249

På rätt spår mot mål igen!

LivetPosted by lyckolina Wed, November 02, 2011 07:24:47


(bild lånad från clipart!)

Ibland är det som med bagarens barn och mig att jag är superbra på att ge till andra det jag också borde komma ihåg att ge mig själv. Som goda råd och coachning, måste bara komma ihåg att lyssna själv också smiley

Då är det bra att bli påmind. När jag var ute och körde förra veckan råkade jag lyssna på ett program i radio jag aldrig hört förr, kan det hetat Kropp och hälsa (?) på P1. Några personliga tränare var där och peppade lite olika människor. Framförallt betonade de att det viktigaste receptet för framgång är att ha mål. Då kan du ta dig dit du vill. Nu handlade ju detta iofs om fysisk träning, men det är lika applicerbart på vilket område som helst i livet.

Under hösten har jag varit lite låg och har ägnat mycket tid åt att grubbla över saker som jag egentligen inte kan lösa eller påverka så mycket. Det har blivit lite av tankespiraler som satt fart och tagit energi.

Då hörde jag detta program och fick en sån där spark i baken man kan behöva ibland, och när jag väl kunde sätta mig ner och meditera (när baken slutat ömma efter sparken + det ska man ej göra när man kör bil!) så vände jag på resonemangen så att jag återigen började se alla mina möjligheter.

Jag mår bäst av att ha mål framför mig. Då kan jag, som egentligen är lite av ett kontrollfreak, planera, revidera, mäta och framförallt behålla fokus.

- Målet är viktigt eftersom det berättar för mig (och omvärlden om jag väljer att dela med mig) om vad jag tycker är betydelsefullt och berikande i mitt liv. Det är ju förstås dit till målet jag vill ta mig. Det säger något om vem jag är, och sätter jag upp mål visar det andra att jag tar mig själv på allvar. När jag gjort klart målet för mig kan jag också på olika sätt omedvetet dra till mig det jag behöver, det kan handla om att träffa rätt människor etc. Låter det flummigt? Men ända sedan jag började har jag fått bevis om och om igen på att det funkar!

- Fokus är viktigt eftersom det håller mig på rätt spår. Titta så det blev i höst när jag helt tappade mål och fokus. Fokus ger energi, ja så är det faktiskt även om man kan tycka tvärtom i början, eftersom jag aktivt behöver välja bort de tankar, handlingsmönster och annat som inte är aktuella för just detta mål, och när jag gjort det får jag mer energi till vägen till mitt mål.

- Delmål är viktigt. Jag behöver mäta, lyssna på mig själv ännu mer och värdera- är detta vad jag vill just nu, just här? Ska jag ändra målet? Delmål gör det hela mer gripbart om målet ligger längre bort. Delmål är kul! Man ska/bör/får nämligen belöna sig på olika sätt efter varje uppnått delmål, och superviktigt = njuta av att man nått ditt, njuta av sin prestation.

- Revidera är viktigt. De där personliga tränarna sa också något mer bra som jag lade på minnet: Om en sak inte funkar trots att du försökt och försökt - byt strategi! Eftersom detta var ett program om träning gav de exemplet att om du vill förändra din vikt (upp/ner) så byt träningsform om du inte märker någon kroppslig förändring på några månader. Men byt också träningsform när det inte är roligt längre!

Detta kan man väl överföra till mentalt arbete också? När mina tankespiraler i höst slutade vara konstruktiva så borde jag ha bytt för länge sen, men för vissa tar det längre tid smiley Dock behöver allt målarbete inte alltid vara roligt. Det kan vara hårt arbete som t. ex om du pluggar medicin för att bli läkare.
Byt mål om du under resans gång märker att du egentligen vill någon annanstans.

Fast se till att målet är något du verkligen, verkligen brinner för. Då är det lättast att lyckas.

Vi ses vid målsnöret!
 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post247

Fredagsmyser med

LivetPosted by lyckolina Fri, October 28, 2011 13:56:03
mina kursböcker....

har nu iallafall betat av punkt 2 och punkt 3 på att - göra - listan till examinationen.

nu återstår bara att skriva en hemtenta på mellan 6-12 sidor...

det är verkligen mycket tuffare att läsa på distans jämfört med den utbildning jag läst

tidigare där jag satt av föreläsningarna ;-)

milda makter, bäst jag återgår.

rapport följer.

ha en trevlig fredag!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post245

Tentaperiod pågår!

LivetPosted by lyckolina Tue, October 25, 2011 21:20:32
Intressant men mycket just nu, särskilt med en dotter som slutat sova både middag och på kvällarna........

hoppas ni andra har det bra!

 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post244

Veckans tack!

LivetPosted by lyckolina Mon, October 17, 2011 12:27:41

Allt ordnar sig! Vägskäl hit och dit, i slutänden är jag säker och tacksam över att alllt ordnar sig till det allra bästa!

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post242

Min nöjda lillkille!

LivetPosted by lyckolina Fri, October 14, 2011 08:21:14


Ni vet 6-åringen, Filosofen. Han sa till mig igår när vi hade lite soffhäng:

"Vet du mamma, jag vill faktiskt inte ha någonting, jag har ju redan allt jag behöver"

Underbart att höra att det finns barn som kan nöja sig! Han har ju inte som den största blivit inskolad i den köphetsen som rådde när vi hade två heltidslöner, den lille har nog inget minne av den tiden utan bara av vårt downshiftade liv. Och som ni hör verkar det helt ok!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post241

Märklig dag och vad fri jag är!

LivetPosted by lyckolina Tue, October 11, 2011 20:03:14
Idag tror jag på synkronicitet och annat.

Hade eg. blivit medbjuden till Ullared, men kände att det inte var läge för det idag. Istället fick jag spontanbesök av en god vän med barn på förmiddagen ( = mycket ovanligt!) Det visade sig att jag kunde hjälpa henne med en del medicinska saker (!)

Nåväl, de åkte hem och jag tänkte gå en lång promenad med hunden (eftersom solen äntligen visade sig) men precis då började det spöregna så det fick bli kortrundan.

Tur var väl det för det var som om det var meningen att jag skulle gå hem och svara i telefonen. Kände nästan en stor vindpust i ryggen smiley I telefonen var en annan god vän med barn som tyvärr måste leva gömd under skyddad identitet pg. a sitt ex. De ville komma och hälsa på idag! Vi har inte setts på ett halvår och barnen saknar varandra jättemycket, men vi vet ju inte var de bor så all kontakt får ske på deras villkor.

Nu har de precis åkt hem, och allt jag vet är att de har långt att åka, att de inte kan komma hit så ofta för det blir dyrt och att vi inte vet när vi ses nästa gång. Tänk så mycket mer intensivt man upplever ett möte då, när man faktiskt inte vet om/när man ses igen, om det kommer att ta åratal?

Nu vill jag bara uttrycka hur tacksam jag är för att jag är så fri!!! Jag kan ta del av alla samhällets tjänster utan problem, kan handla på apotek, kan besöka en vårdcentral och jag behöver inte kontrollera allt vad barnen säger till andra, eller dikta ihop bakgrunder och historier för att inte kunna spåras!!!!!!

Vill du stötta andra finns det flera stiftelser att skänka ett bidrag till (det ska jag göra first thing tomorrow)

http://www.kvinnojouren.se/

och tänk också på alla papperslösa flyktingar i vårt land som behöver vård

http://www3.rosengrenska.org/

och tänk vidare på att ingen människa är illegal!!! Ingen ska behöva gömma sig, inget barn ska behöva bli berövad sin barndom pg. a att man inte törs gå ut!

Ingen människa är illegal:

http://www.ingenillegal.org/

Behöver du själv stöd, kontakta:

Kvinnofridslinjen

eller

Mansjouren

Så tittade glädjen med en stor tyngd av allvar in på middag hos oss en vanlig, regnig tisdagskväll. Och lärde mig ytterligare om vad som gör livet rikt!


 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post239

Står vid ett vägskäl

LivetPosted by lyckolina Mon, October 10, 2011 12:51:59

med många saker i livet just nu....

Tiden rinner iväg och snart får jag inte lov att vara hemma med vårdnadsbidraget längre. Jag behöver antagligen ge mig ut och försöka hitta ett jobb igen. Men aldrig att jag går tillbaka till samma stress och press som jag hade innan!!!

Och om jag ska leta jobb behöver lilltösen vara på förskolan, något hon säkert kommer gilla men jag vill ju hellre ha henne hemma.

Hur det ska gå med pluggandet vet jag inte heller, jag har ungefär lika mycket kvar som jag har läst hittills, och ska jag jobba samtidigt kanske det tar en hel massa år att läsa färdigt?

Bloggen - vara eller inte vara? Just nu har jag haft extremt lite tid i kombo med totalstrulande internetleverantör....


Ja, samt en hel massa annat gör att huvudet jobbar med lite annat än "bara" vårt hemmamys nuförtiden.

Hoppas ni andra har det bra!

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post238

Tåflört och soffhäng

LivetPosted by lyckolina Wed, September 28, 2011 18:05:45


Vårt liv är så härligt!

Först lite häng med goda vänner som är i sitt sommarhus, lite makaronivardag tillsammans, sen lite tåflört med dottern i soffan - kolla vilka matchande strumpor jag fått på oss idag.

Sen blev det visst lite mycket av det goda, kolla sovstilen på den verkligt soffhängande lilltösen! Hon somnade på detta vis och märkte inte ens att jag tog fram kameran....

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post234

Gå - bredvid - förälder?

LivetPosted by lyckolina Tue, September 20, 2011 07:17:45

Under mina snart 9 år som förälder till numera tre barn har jag naturligtvis funderat en hel del på vilken sorts mamma jag skulle vilja vara, och eftersom det inte följde med någon manual från BB så har jag ju fått prova mig fram.

Det är lustigt egentligen för hur ofta är det t.ex som man säger till en körkortsaspirant att du får prova dig fram under resans gång, bromsen hittar du nog så småningom...? Nej just det. Men med barn är det så.

I sommar har jag hunnit observera hur min egen personlighet ibland krockar med det som jag egentligen har som mål. Jag vill ju trots allt också uppfostra barnen till några som passar in i det samhälle vi har idag.

1, Jag är ofta den där Gå - Före - Mamman. Som stövlar iväg och slänger ner barnens saker i väskor och själv plockar upp för att jag har inte tid och orkar inte vänta på att barnen ska göra det själva. Jag tror inte det handlar så mycket om att gå före och sopa banan som en curlingmamma, utan det handlar mycket mer om min egen otålighet. Och min stress. Samtidigt som jag går fram som en bulldozer på för mycket koffein så skriker jag otåligt ordrar och förmaningar bakom mig, för att se till att barnen går exakt i mina fotspår och inte avviker för då blir det tidsfördröjning, och det har vi absolut inte tid med. Inte om vi ska passa in i samhället iallafall och det vill jag ju lära mina barn. Här finns inte riktigt plats för barnen, och inte mamman heller. Den här mamman blir långt mer Service - Mamma än vad jag vill vara. Ungarna kan faktiskt packa sina skolväskor själva om jag bara ger dem tid! Den här mamman kan flytta in i garderoben ett tag, tycker jag.

2, Jag är Gå - Långt - Bakom - Mamman. Barnen får göra ( nästan) vad de vill. De springer omkring och spikar fast brädor i altanen, ser för mycket på skärmar, ger sig ut i vår dunge och har picknick. Fungerar oftast bäst tillsammans med kompisar, men jag försöker ändå att springa efter och förmana och ropa för att se till att de håller sig på banan och går i de fotspåren jag vill att de ska gå i.

3, Ibland under vissa lyckliga, närvarande stunder hittar jag till det förhållningssätt jag helst vill ha: Jag är Gå - Bredvid - Mamman. Kanske håller jag ett barn i handen, men jag låter barnet bestämma det. Vi går bredvid varandra och det är inte för att jag ska kunna pressa ett barn att gå den bana jag tänkt ut, utan det är för att jag ska kunna följa barnet istället. Lyssna på henne eller honom och sen tar vi kanske ett gemensamt beslut eller så är jag bara med i barnets värld.

Varför tar jag mig inte tid till det oftare, det skulle jag ju faktiskt kunna trots att det är så mycket annat som behöver göras. Jag vet ju att det är vad som gör mitt liv allra rikast, och förhoppningsvis tycker barnen det också.

Hoppas också att jag ju äldre mina barn blir, mer ska bli den mamman som kan släppa taget exakt i rätt tid och hålla kvar när det behövs. För inte vill jag väl att barnen ska bli kopior av mig och göra samma saker som jag gjort i vuxen ålder? Men det är en diskussion som lär dröja många år till! • Comments(5)//dittliv.berikadittliv.org/#post230

Cykelkaramell

LivetPosted by lyckolina Wed, September 14, 2011 14:01:44


Det finns så mycket snygga och roliga cyklar även för vuxna nuförtiden.
Eller vad sägs om den här ljuvliga karamellen jag såg på kusinkalaset i helgen?

En sån vill jag ha när jag blir ännu mer tant! Just nu får "Skatan" duga med sina 21 växlar, för fortfarande inbillar jag mig att fart är viktigare än utseendesmiley

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post227

Ettårsdag idag!

LivetPosted by lyckolina Sat, September 03, 2011 08:35:09


Jag glömde ju att kalasandet inte är slut ännu!

Idag fyller ju bloggen ett år!

Hipp hipp Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

(till höger vimplarna jag gjorde till helgens barnkalas)

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post222

2 viktiga dagar!

LivetPosted by lyckolina Sat, August 20, 2011 13:05:23

(tårtan är en Pinocchiotårta eller Herrgårdstårta som den också heter. Med sockerkaksbotten och maräng, och sylt mellan lagren. Den ser inte så vacker ut men är bara såååååå god!)

i min lillkilles liv (ja och i vårt också förstås) har vi hunnit med den här veckan. Det började i måndags med att han fyllde 6 år. Helt otroligt vad tiden går fort, det har jag skrivit förut och jag skriver det igen för det äro sant! Även fast jag är hemma och har all tid i världen med mina barn känner jag att det ibland går för fort. Det känns som om det inte var länge sen vi kom hem från BB med honom och jag satt i trädgården och gosade med honom, och alla som kom och hälsade på kunde vara utomhus för det var så fantastiskt vackert väder då.

En annan milstolpe passerades i torsdags då han började i skolan. Ojojoj, vad stort det var även för mamma! Vi har haft överskolning/inskolning denna vecka och jag har varit med ett par timmar varje dag och det tror jag han gillar för han kommer och kramar mig emellanåt.

Han sa till mig att skolan var mycket bättre och roligare än han trodde. Tur att det var på det hållet!

Storkillen började i 2 - an och har lillebror i samma klass för här är det åldersintegrerat, så det är skönt att de har varandra i skolan också.

Detta har jag sysslat med i veckan, hoppas ni andra haft det bra också!


 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post214

Bootcampscykling

LivetPosted by lyckolina Tue, August 16, 2011 18:55:45

(bild från clipart!)

Cykla är bra. Cykla är billigt och miljövänligt. Cykla är roligt....?
Det kan också bli ett riktigt bra träningspass.

Iallafall om man har min dotter med sig. Hon har verkligen boss - tendenser.

Hon ville så gärna åka bakpå cykeln idag, så jag tänkte att det skulle bli en mysig utflykt, vädret var vackert och solen strålade från en klarblå himmel och det var inte så hiskeligt varmt.

Mysigt, jo men tack. Men ett bra träningspass blev det. Här är väldigt backigt och jag har ju soffat till mig i sommar så mina lårmuskler är inte vad de har varit. Dessutom hade jag rätt så lite luft i bakdäcket och min plan var att åka till macken och pumpa (jag har sån där bilventil baktill och ingen sån pump hemma - hur smart är jag?) Lägg där till vad som kändes som minst 20 kg unge, men som nog bara är 15 kg....

Så fort jag klev av för att leda cykeln började ungen kommendera och vråla:
CYKLA! SITT DÄÄÄÄÄÄÄÄR! Men cykla DÅÅÅÅÅÅÅÅ!!! Mamma, fortare! Mamma trampa DÅÅÅÅÅÅÅ! MAMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA CYKLAAAAAAAAAAAAA!

Pust, säger jag. Det verkar lovande för dottern. Hon är redan färdig bootcampträningsledare.

Ps! På tal om hennes bosstendenser. Idag var 2 stora flickor på 12 år hemma hos oss. De hoppade studsmatta (den med skydd ni vet) och min tös ville också hoppa. Hon klättrade helt frankt upp på studsmattan och försökte köra ner den ena 12 - åringen.

Man får inte vara tre, GÅ NER! skrek hon. Sen öppnade hon nätingången, pekade med hela handen och sa högt och tydligt : DU GÅR NER!!!!!!

Hjälp. Vad ska det bli av det här??????

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post213

Kloka ord från klok man

LivetPosted by lyckolina Sat, August 13, 2011 10:18:30
Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest;
Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post210

Racerfart

LivetPosted by lyckolina Thu, August 11, 2011 20:31:02

Allt i livet går i racerfart just nu (utom min dator som ägnar sig åt meditation ni vet och är låååångsam som en snigelfarmor)

Gubben har börjat sitt nya jobb och varvat det med att meka med och besikta våra båda bilar. Pendlingsbilen börjar nu ett mer stillsamt liv, kommer bara att gå ett par mil om dagen (till skillnad från 12!)

Att hans jobb har börjat innebär att mitt också har börjat. Igår ensam med ungarna i 13 timmar, det gick bra men kändes lite konstigt när vi alla har varit tillsammans i flera veckor.

Det märks att folk börjar landa i vardagen igen, många har hört av sig och vill träffas! Hurra! Jag som är så sällskapssjuk tackade genast ja och har haft 3 besök på 2 dagar samt att vi också varit iväg.

Idag hämtade vi ett paket innehållande lillkillens nya skolväska och gympapåse. Tänk vad hela livet gått fort sen jag fick barn, tänk att det lilla knytet ska börja skolan nästa vecka!

Så nu susar jag vidare i mitt liv igen!

(bild från clipart!)

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post209

Glasspengar som förhoppningsvis gör nytta!

LivetPosted by lyckolina Mon, August 08, 2011 19:37:12
Vi har pratat mycket om Afrika här hemma. En del beroende på att vi har släkt som kommer från Tanzania, men mest eftersom min äldsta funderar en hel del över hur barnen i Afrika har det egentligen.

Och som väl alla vet vid det här laget så pågår tyvärr en enorm svältkatastrof på Afrikas horn.

Jag vill att mina barn dels ska förstå pengars värde (vi är inte där än men vi jobbar på det) dels förstå hur bra de har det ändå, och förhoppningsvis få dem att känna empati för andra som inte har det lika bra.

Därför fick största killen bestämma hur vi skulle hjälpa till, och det blev genom
Läkare utan gränsers kampanj En timme för Afrika där man ombeds skänka en timme av sin lön för att hjälpa svältens offer.

Nu har ju vare sig jag eller barnen direkt nån lön, men vi kom på att vi skulle skänka våra glasspengar förra veckan. Det går åt en hel del pengar när hela den här stora familjen ska käka glass så därför är jag så glad att barnen gick med på att låta glasspengarna göra nytta istället.

Det har inte varit några klagomål, en enda gång fick jag påminna om att vi inte skulle köpa glass denna veckan eftersom vi skänkt pengar till Afrika.

Nu vill jag bara rekommendera andra att göra samma sak! Det blir på ett konkret sätt när vi avstår av vår lyx för att på något sätt kunna göra något litet för att någon annan ska få det som är livsnödvändigt.

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post208

Tillbaka igen!

LivetPosted by lyckolina Wed, August 03, 2011 12:13:44


Hemma igen! 1 vecka blev visst 2. Vi har haft det så bra, lekt i lekparker, badat, killarna har fiskat, träffat goda vänner, spelat minigolf, inrett ett gästhus, sprungit på loppis (samma i 5 dagar men de får ju hela tiden in så mycket skoj), fikat, kastat stenar i sjön, plockat hallon och kokat sylt, gått i skogen, grillat, tittat på blommor, badat igen, ätit glass, mer glass och ännu mera glass.

Men allt har sin tid och det är ganska skönt att vara hemma igen.
Lilltösen har slutat med blöja dagtid och det är så skönt, det klarade hon av på bara tre dagar och kanske för att vi var fyra vuxna (killarna var hos farmor och farfar ett par dygn och vi andra stannade hos mormor och morfar) som kunde ge henne helt odelad uppmärksamhet.

Hoppas ni andra också har det bra!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post205

Hemma igen!

LivetPosted by lyckolina Tue, August 02, 2011 08:04:40
men har visst datakrångel igen.....återigen kommer felmeddelandet;
Guru meditation...

Datorn har visst också tagit semester!

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post204

Mitt djupaste deltagande

LivetPosted by lyckolina Sat, July 30, 2011 18:26:04

går till Norge

Det finns inga ord som räcker till.

R.I.P

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post203

Barnservis loppis

LivetPosted by lyckolina Sun, July 17, 2011 12:43:53


Egentligen råder ju köpstopp här, men ibland fyndar vi på loppis.
Jag har länge varit på jakt efter en barnservis i porslin, för att komma ifrån all plast.

Titta vilken söt barnservis jag hittade!

Undrar om det är någon där ute som vet något om den? Det finns nämligen inga stämplar.

Hoppas ni andra får god lycka i ert loppisfyndande i sommar!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post201

Fest och gäster!

LivetPosted by lyckolina Thu, July 07, 2011 22:09:13

Nu är jag tillbaka här igen. Det har varit en intensiv tid, först med förberedelser och sen genomförande av min stora FEST som hölls med anledning av att jag blev tant och jubilar i maj.

Många gäster var det varav en del rest långt för att träffa och fira med mig. Fantastiskt, särskilt då jag tycker att nära relationer och vänner är det som berikar mitt liv allra, allra mest.

Jag hade hyrt en underbar herrgård ute på landet och vädret var på vår sida, efter några dagar med regn sken solen hela dagen. Det var många barn (varav den minsta var 5 månader och den äldsta 11 år) med på festen och det fungerade över förväntan. De sprang omkring på ägorna och hittade på hyss och mina barns gudföräldrar och morföräldrar hjälpte till med barnpassningen.

Maten var toppen, med tanke på att vi var 55 personer, efterrätten var det enda jag lagat själv, resten var köpt och maken hade gjort potatissallad och pastasallad. Underhållningen var superb, jag blev rörd till tårar stundom, min klänning var fin och satt bra (kostomläggningen har verkligen gett resultat) och det var helt enkelt en toppenfest!!!!!!!!

Jag är så glad och tacksam över alla mina fina vänner och familjer!

De mest långväga gästerna stannade kvar i några dagar efter festen för att se till att firandet fortsatte. Vi har varit på Liseberg och på Ullared samt tagit oss många, många dopp. En familj är fortfarande kvar och det är så trevligt att få umgås lite mer intensivt än vad det blir när vi åker till vår gamla hemstad.

Imorrn blir det ev. någon sevärdhet i Borås?

(bild lånad från clipart!)

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post195

Jag är så mätt....

LivetPosted by lyckolina Sat, June 25, 2011 17:45:05

fortfarande, det är helt otroligt! Jag är som en boaorm som ligger i solen och smälter maten sedan igår. Vi hade det jättetrevligt med lunchbuffé, jordgubbar och glass, grillmiddag och tårta.... men nu behöver jag inte äta på en vecka, tror jag.

Äntligen verkar mitt sötsug ha försvunnit! Gubben köpte en Marabou mjölkchoklad till mig idag och jag är inte det minsta sugen!

Hemligheten är alltså att äta sig totalt proppmätt dagen innan smiley • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post192

Trevlig midsommar!

LivetPosted by lyckolina Fri, June 24, 2011 06:52:19
(den här bilden togs en midsommarafton i det gamla huset men känns som den passar in väldigt bra idag!)


Ha en jättetrevlig midsommar allihopa, det tänker jag ha!

Här verkar midsommarafton ha alla förutsättningar för att bli riktigt bra, vi ska till goda vänner i närheten och de bjuder på: lunch, jordgubbar, dans kring stången och sedan grilligrilli till middag och tårta efter det!

Fantastiskt, eller hur?

Vänner, god mat, hela familjen tillsammans, något att göra och en fin gemenskap - det hoppas jag ni alla får uppleva idag <3


 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post191

Dagen blev genast ännu bättre!

LivetPosted by lyckolina Mon, June 20, 2011 21:04:39


Fick VG på terminens sista tenta idag!!!!!!!!
Därmed har jag klarat av hela första terminen i psykologi.

Vill bara återigen berätta hur mycket dessa studier berikar mitt liv. Från att ha varit en människa som varit så utmattad och utbränd att jag nästan inte kunnat ta mig igenom den enklaste tidningsartikel eller ens tidningsserie med 3 - 4 rutor (när jag kom till sista rutan hade jag redan lyckats glömma bort hur det började och fattade aldrig poängen) har jag nu lyckats ta till mig akademiska studier igen. (har ju liksom pluggat en hel del innan....) och kanske kommer livet byta inriktning nu???

Nåja, det är ju en hel del plugg kvar men jag är så glad.


Detta gör iallafall mitt liv rikt! Att arbeta och sätta upp mål för min egen skull som sedan ger resultat!

Att det är gratis att studera vid universitetet känns ju förstås ännu bättre...

Det finns alltså hopp om att man kan komma igen!

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post188

Ribe

LivetPosted by lyckolina Tue, June 14, 2011 17:10:25

En vacker försommardag på vår Danmarksresa bestämde vi oss för att se något annat än Legoland, och for till Ribe. Ribe räknas som Danmarks äldsta stad och grundades redan år 710 (!) Under 1000 - och 1100 - talen var det en betydande sjöfartsstad.

Staden har en underbart vacker Domkyrka som ni ser överst till vänster. Det finns en massa vackra korsvirkeshus och gränder.

Supermysig stad, ett besök kan varmt rekommenderas!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post185

I´m back och...PUST!

LivetPosted by lyckolina Mon, June 13, 2011 17:57:58

Nu är jag tillbaka igen!

När mina svärföräldrar kom hit så åkte vi allihop (inklusive svärisar alltså) till Danmark. Där bodde vi i Lalandia turistbyn i en 4- a rummare. Första dagen vi var där, dvs efter färjeturen, badade vi mest på badpalatset Lalandia, som alla barnen älskar (vi har varit där förut).

Dagen därpå åkte vi till Legoland, där ni ser mina killar i den gula båten ovan. Legobåtarna blev för övrigt en favorit för oss alla, jag tyckte det var skönt att komma bort från allt hets och folkliv ett tag. Vi var där under Kristi Himmelsfärdshelgen och man kan ju lugnt säga att vi inte precis var ensamma där...Som ni ser så hade vi kanonväder och allt försiggick under överinseende av mannen till höger: Sitting Bull (eller Sittande Bullen som han kallas i vår familj) här är han gjord helt av lego.

Lilltösen kom loss ordentligt och skulle åka ALLT, så det har vi gjort. T .o .m jag som är så feg med sånt. Eller ja...vi har ju åkt alla saker som småttingar får åka, inklusive Monorail som jag tyckte var läskig. Hrm då förstår ni exakt HUR feg jag är......

Killarna gjorde av med alla sina sparpengar i Lego - shoppen, och storkillen var trots allt glad över att jag "tvingat" honom att spara pengarna till resan. Danska kronans kurs är dessutom fördelaktig för oss svenskar nu. Lite extra plus blev det i kassan för honom när han vann 20 + 50 kronor i en enarmad bandit på färjan, den turknutten smiley

Efter det att vi kommit hem har livet gått i racerfart (snudd på att jag känner mig lite vidbränd) , på 1,5 vecka har jag hunnit (förutom Danmarksturen) skriva en omfattande hemtenta, en tur till Götet, varit och hälsat på goda vänner på landet, köpt skolavslutningskläder (upptäckte att de stora vuxit ur sina finkläder), köpt presenter till alla tre skolfröknarna, varit på avslutning på Öppna Förskolan, varit på skolavslutning (det är en utdragen men mycket trevlig historia, men det tar nästan hela dagen i anspråk), tvättat, tvättat, tvättat och packat om allting, åkt 25 mil tur och retur för att vara med på min pappas 70 - årskalas, träffat släkten, fikat hos brorsan samt haft en resenär + nattgäst med oss hem....

Vad tror ni jag gör idag då när jag äntligen känner mig ledig? Jo då flänger jag runt på stan och köper gardiner som behöver sys, samt fler jordgubbsplantor (4 :-/st) som måste planteras och tas hand om .....

Men det är härligt att det bara är roliga saker som händer hela tiden! Nu väntar avslutningskalas för lillkillen på förskolan, han ska ju bli skolpojke i höst, lite firande av det och sen får vi sommarlov..

....och om tre veckor ska jag ha stor fest (hittills 50 pers. som sagt att de kommer) med anledning av att jag råkat bli jubilar tidigare i vår.

Bara toppenroliga saker alltså!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post183

Mer datakrångel och nu åker jag

LivetPosted by lyckolina Tue, May 31, 2011 14:43:07
Försöker lösa datakrångel på flera fronter. Ska titta på en ev. annan lösning för det här börjar bli tröttsamt, det är något vaj med bredbandsleverantören förmodar jag.

Men, det får bli senare för nu sitter jag nämligen här och väntar på att mina svärföräldrar ska komma så att vi kan dra till Danmark och Legoland och Lalandia och allt som lockar där...jag har tvättat och packat i flera dagar, nu är jag laddad!

Därför vänner kommer jag att vara borta ett tag, men håll ut är tillbaka snart igen!

Ha en riktigt trevlig långhelg nu med allt ni önskar er! Kram!!!!!!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post182

Ytterligare en ny liten människa och datastrul

LivetPosted by lyckolina Fri, May 27, 2011 09:26:13

Jag har haft en hel massa datakrångel så därför har jag inte kunnat skriva på ett tag. B

Men jag har nåt roligt att berätta:

En sprillans ny liten människa har landat i min vänkrets!!! 3710 gram tung guldklimpsflicka!

Tack för att allt har gått bra och att alla mår bra!

Det verkar vara ett tjejår i år och jag är så glad för familjens skull, men också för min egen för jag verkar ha en oslagbar förmåga att gissa vilken sort det ska bli, och ofta känner jag på mig att folk är gravida långt innan de berättar för mig. Så jag hade rätt även denna gång. Om några veckor åker vi dit (de bor i vår gamla hemstad) och då får jag snusa på bebis igen! HURRA!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post179

En inte så downshiftad månad

LivetPosted by lyckolina Fri, May 20, 2011 12:50:50

Jag gillar verkligen att ha fullt upp och jag gillar när det händer roliga saker, men min maj börjar kännas ganska hysterisk.

Maj verkar ha gått om december som årets mest upptagna månad.

Eller vad sägs om:

1 dagisutflykt, skolan t. Vetenskapsfestivalen, Förskolans Dag, möte med föräldraföreningen, studiebesök på lillpojkens ev. blivande skola, föräldramöte där, 1 skolresa, 1 gemenskapskväll med Storpojkens skola, utflykt med Öppna Förskolan, bortbjudna på 2 kalas, min egen födelsedag som inträffade i början på maj, en konsert, 1 mormorbesök samt två tentor som ska vara färdiga....

samt förberedelser för Legolandresan....

Tänk vad skönt att jag har tid med allt det här! Fast nu börjar det t.o.m bli lite för mycket för min smak. Vore ju bättre om man kunde sprida ut det hela lite över året.

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post176
Next »