Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Testar ett nytt ställe

TestatPosted by lyckolina Sun, January 01, 2012 16:18:02
häng med dit och så ser vi vad som händer...

Nu finns jag också här!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post273

Min händige storpojke

TestatPosted by lyckolina Sun, December 18, 2011 09:38:11
har lärt sig sy och virka i år. En kväll satt vi framför TV´n och virkade han och jag. Han gjorde sig den här halsduken. På en enda kväll! Fin, va?


Ha en fin söndag! Själva väntar vi fin - främmande
(såklart är allt vårt främmande fint!)

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post269

Halloweenpyssel

TestatPosted by lyckolina Tue, November 01, 2011 18:51:50
eller vad man kan göra då man borde läsa till sin tenta...hrm....


Vi har aldrig firat Halloween förut, men som ni ser blev det ju lyckat. Barnen fick bjuda hit en kompis var och på kvällen lade vi till lite middagsgäster för att få det ännu trevligare.

Pysslet är ovan från vänster; Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting och hemgjorda marsipanpumpor. Inte så jättevackra men desto godare - jag lovar smiley Sen ser ni mina spökgodisburkar gjorda i papper efter en mall från Tasteline, tror jag. Dock blev de så små att de bara rymde 4-5 godisbitar vilket ju absolut var alldeles för lite.

Undre bilderna är marshmallowsspöken med smält blockchoklad till ögon. En genväg för den som inte vill/kan göra maränger.

Sen tyckte jag att jag var väldigt genialisk och downshiftad när jag återvann alla våra Turkisk- yoghurtburkar som bara låg i returlådan och väntade på återvinning (högerbilden, och tittar ni noga ser ni en skymt av mig med...) Istället för att köpa färdiga godistiggarburkar (och om man nu inte har en kopparkaffepanna som jag gick påskkärring med på stenåldern) tar man alltså valfri tom bytta och låter barnen måla den svart. Vi tog guldfärg på kanten på några och när den svarta färgen torkat målade vi på pumpor på några och hade bara glitterfärg från glitterpennor på några. Sen kunde barnen gå på bus - eller - godisrunda, men de fick bara gå till dem vi känner i området. Gästerna fick också varsin burk att ta med hem och jag tyckte det verkade populärt. När får man annars en hink med godis?

Och ja, jag vet att vi eventuellt firat på fel dag, men i Sverige råder ju stora oklarheter och då valde vi det som passade oss bäst eftersom vi är hos farmor och farfar nästa helg.

Jag tyckte för övrigt att mina killar hade en bra plan, jag frågade vad de skulle göra om något hus valde bus istället för att ge godis?
- då hoppar vi i deras säng, löd svaret!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post246

Lite stolt

TestatPosted by lyckolina Thu, October 13, 2011 06:46:38
över mig själv!

Jag, Io, ego, moi, I

har på egen hand (nåja med hjälp av en jättetrevlig kvinnlig support som inte garvade åt mig en enda gång)

fixat internetet och fått det att fungera igen!!!!!!!!!!!!!

Äntligen.

Ville bara dela med mig.

Jag. Kan. Själv!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post240

Gofika

TestatPosted by lyckolina Tue, September 13, 2011 18:37:00


Blev det igår kväll, en helt vanlig, regnig måndag. Jag fick en present av Göteborgs kex, för att jag anmält mig nånstans som provsmakare. Det var underbart smarriga kakor med torkade blåbär och tranbär. Vid ett sånt tillfälle måste man ju lämna dieten lite ;-)

Så tack så jättemycket Göteborgskex! Det allra bästa med dessa kakor tycker jag ändå är att kexfabriken delar med sig av receptet på paketet så man själv ska kunna baka dem sen. Det är generöst!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post226

Som en Hollywoodfru för en kväll!

TestatPosted by lyckolina Fri, March 11, 2011 14:53:34
I onsdags kväll styrde jag kosan mot Fristad för att testa nåt jag aldrig provat förut: Ekologisk ansiktsbehandling, denna fantastiska vinst som jag vunnit av Linda på ecodea.

Jag klev in i den smakfullt inredda och mysiga butiken med förväntan. Det är väldigt spännande att träffa någon IRL som man bara har "pratat" med på datorn, men som tur är visade sig ecodeas ägarinna vara en väldigt trevlig och social person.Vi pratade ganska länge och upptäckte att vi hade en del gemensamt. Det kändes som en vinst bara det, att få tillbringa en kväll och tjöta lite med en annan vuxen :-) Hon intervjuade mig ganska grundligt om mitt hälsotillstånd och framförallt mina hudproblem.

Sen började själva behandlingen då jag fick ligga ner - ostörd utan att behöva snyta några näsor - och det var fantastiskt skönt! Ansiktet är ju på ett sätt en väldigt privat sfär - jag är lite känslig för när någon petar mig i ansiktet, jag gillar absolut inte när barnen gör det - så jag var lite spänd på hur jag skulle reagera och om jag skulle springa därifrån men det var inga som helst problem.

Jag fick lära mig att olika områden i ansiktet sägs ha sina motsvarigheter i olika organ i kroppen, och känslor knutna till dessa enligt samma princip som i kinesisk medicin. Det var intressant att tänka på och något jag gärna skulle vilja veta mer om (särskilt med tanke på att jag är psykologistudent ;-)

Det här var mer än ansiktsbehandling - behandlingen heter EcoEnergy ochdet var en totalupplevelse av avslappning, både genom behandling av huden men också massage med olika oljor i både ansikte, nacke, huvudet och axlarna.

En väldigt positiv komponent i denna underbara upplevelse var frånvaron av parfymstank. Annars kan ju skönhetsprodukter som bekant vara väldigt parfymerade, något jag inte tål, men det här var så milt och kanske som om jag sniffat på lite olivolja från skafferiet. Dessa ekologiska produkter har en väldigt behaglig och mild doft.

Hur reagerade jag? Först blev jag faktiskt superpigg! Kände att jag nog inte skulle kunna ligga kvar tiden ut, utan ville helst stiga upp och städa några lådor eller dammsuga eller nåt annat. Jag fick en otrolig energikick. Men ju mer behandlingen pågick desto mer avslappnad blev jag och på slutet var det riktigt, riktigt svårt att orka öppna ögonen. Men när jag väl kom igång igen var jag superpigg! Det här gav mig verkligen energi!

Sedan fick jag en del råd om hur jag bör göra med hudvården och att jag kanske med min känsliga hud skulle ta och duscha lite mindre....hm...måste jobba lite med mig själv för att tänka om i vissa saker, och sen slänga ut de sista kemikalieresterna jag har här hemma.

Hur reagerade omgivningen? Jag frågade maken när jag kom hem om han såg nån skillnad, och han sa att jag såg mindre rynkig ut! Alltid nåt!

Hur känns det några dagar senare? Ja, jag var för det första väldigt törstig dagen efter. Men då hade hon ju också tryckt på en del punkter för att hjälpa igång en utrening och det verkar ha satt igång en hel del! Huden känns fortfarande väldigt mjuk och len, de torra partierna är nästan helt borta, och de feta partierna känns fortfarande mindre feta! Häftigt.

Det här är något jag verkligen kan rekommendera, så annorlunda och såååå skönt! Önska er i födelsedagspresent, eller unna er nåt lite utöver det vanliga. Jag ska iallafall göra om det! Det var livsberikande!

Härligt att denna generösa människa ville ge mig detta som en vinst och jag är så tacksam för det! Är det inte så här som Hollywoodfruarna gör? Är hemma hela dagarna och sen går på olika behandlingar? Något jag lätt skulle kunna vänja mig vid ;-)

Vill du veta mer om själva behandlingen går du in här: http://www.ecodea.se/ekologiska-behandlingar/ansiktsbehandlingar-1700671


 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post122

Skafferi - hudvård!

TestatPosted by lyckolina Fri, February 04, 2011 16:14:05

Det här ska vara väldigt nyttigt att äta, hävdar alla hälsogurus. Just kokosolja tillför kroppen en massa nyttigheter som ska vara bra för det mesta. Och det är det säkert men jag har tyvärr ganska svårt för kokossmaken. Därför har burken fått stå nästan orörd sen jag köpte den.

Men nu har jag kommit på ett annat användningsområde: som handkräm! På vintrarna brukar jag alltid få självsprickor i fingrarna och jag har nog provat allt inom handkrämsområdet, men detta är oslagbart! En aning "flottigt" innan det tränger in i huden men sen fungerar det hur bra som helst. Det sugs in snabbt i huden och ligger inte och kletar som nästan alla "vanliga" handkrämer gör.

Luktar dessutom mycket godare om man jämför med andra oljor som man kan tänkas ha i sitt skafferi.

Kokosolja kan vara lite svårt att hitta, finns oftast på hälsokosten, men jag hade sån tur så att mataffären hemma hos mina föräldrar precis hade börjat ta in den när jag var där i julas, och jag fick den för 30 spänn. Helt överkomligt för en handkräm.

Jag såg på reprisen av Trädgårdsapoteket härförleden och blev väldigt sugen på att göra egen badolja med kokosmjölk, nån som testat?

 • Comments(5)//dittliv.berikadittliv.org/#post94

När man måste avstå är glädjen desto större

TestatPosted by lyckolina Wed, January 19, 2011 18:03:44
när man väl får göra det man avstått från ett tag.

Ta en sådan enkel sak som att jag pg.a ett ilsket eksem varit tvungen att avstå från att tvätta håret i 5 dagar. Nu hade jag ju sån tur att jag var hemma med sjuka barn (igen) och vi skulle ingen - särskild- stans så jag behövde inte utsätta någon stackars oskyldig medmänniska för min håruppenbarelse. Den var trots allt en intressant uppenbarelse. Jag hann fundera mycket över för vems skull man tvättar håret så ofta som man ju ändå gör det?

Imorse kom så den stora dagen när jag äntligen skulle få tvätta håret igen. Och vilken njutning det blev! En sån vardaglig sak som jag gör var och varannan dag utan att ens tänka på det blev plötsligt till en helt fantastisk lyx. Det började redan igår kväll faktiskt när jag helt förväntansfullt började tänka och längta efter morgondagen då jag visste att DÅ, DÅ skulle jag få tvätta håret.

Värt att tänka på: det här schampouppehållet gjorde underverk med mitt hår! Det är helt fantastiskt glänsande idag med bara schampo och balsam i. Så här glänsande brukar jag aldrig få det till vardags utan en massa extra produkter.

Kanske borde man låta håret vila lite oftare?

Dagens i - landsproblem. Men jag kan ju säga att jag minskade min vattenkonsumtion drastiskt de här dagarna eftersom jag har väldigt långt hår som brukar ta tid att tvätta.

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post81

Hypnos - ett reningsbad för själen

TestatPosted by lyckolina Thu, January 13, 2011 19:15:35
Under ett par perioder i mitt liv har jag gått på hypnosbehandling eftersom jag har haft ett tungt bagage som jag behövde sortera och titta närmare på.

Hypnos är, när den är som bäst, en fantastisk resa i ens eget inre, och som en liten genväg förbi terapi och mediciner till att snabbare kunna låsa upp vissa blockeringar. Inte för att jag har något emot konventionell terapi som sådan men hypnosterapi var verkligen något alldeles extra.

Nu var det längesen jag var på en hypnos-session, kom ganska långt och jag var väldigt nöjd med resultatet. Meningen är sedan att man själv ska kunna använda sig av själhypnos när man behöver, något som jag kanske inte varit alltför duktig att träna på.

Nu har jag äntligen skaffat mig en cd för självhypnos och djupavslappning och idag fick jag tillfälle att testa den när lilltösen sov middag.

Heeeelt underbart! Jag är supernöjd med hur bra det fungerade, det är trots allt lite skillnad på att sitta mittemot hypnosterapeuten mot att bara höra en röst, och ofta brukar jag reta upp mig på sådana där beskäftiga - nu - har - vi - det - mysigt - och - slappnar - av - allt - vi - kan - för - annars! -
röster på andra mer traditionella avslappningsband jag har lyssnat på genom åren. Ofta brukar jag bara bli mer stressad än vad jag redan var.

Den här cd-n var jag mer än nöjd med, jag tyckte om rösten och jag tyckte att hon som ledde sessionen sa vettiga saker. Sen är jag så otroligt fascinerad av vad min fantasi och mina tankar kan göra för mig om jag bara har tid att använda fantasin och vända mig inåt. Vilka resor jag gjort med hjälp av min fantasi.

Det bästa är att effekten verkar sitta i länge, jag hypnotiserade mig själv i förmiddags och fortfarande går jag runt och tror att jag är en anka.....nej, skoja bara, men fortfarande känner jag mig avslappnad men samtidigt alert i skallen. Längtar till nästa gång. Råden man fick med cd-n var att göra det varje dag i en vecka för att sen göra det när man kände att man behövde det.

Med tanke på hur bra man mår kanske man blir beroende och vill göra det hela tiden???

För den som vill testa ger jag rådet att söka på självhypnos, avslappning och cd.

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post78

En eko-rekovinst!Hurra!

TestatPosted by lyckolina Wed, December 22, 2010 17:20:54

Igår blev jag riktigt upplivad när den här dunsade ner i min brevlåda:

http://www.grongava.se/shop/product/duschtval-brown-sugar

En stor burk var det också, vad generöst!

Den vann jag i en bloggkalender hos Ekonördarna på Lyckobacken: http://www.lyckobacken.se/

En jätteintressant ekoblogg där man kan läsa det mesta om tester av ekoprodukter.

Duschtvålen kommer från Grön Gåva och jag fick en underbar liten julhälsning med också: Unna dig att njuta av det goda i livet!

Helt enligt min livsfilosofi!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post68

Buzzat indisk mat!

TestatPosted by lyckolina Sun, December 12, 2010 16:12:34


Genom Buzzador har jag genom årens lopp fått prova på alla möjliga produkter t.ex blöjor och tandkräm m.m. Den här gången hade turen kommit till Santa Marias kryddmixer och eftersom jag älskar indisk mat blev jag extra glad denna gång då det var Santa Maria India.

Paketet innehöll ett helt gäng med påsar med kryddmix, både till kötträtter och till raita (som är en kall sås som påminner om tzatziki) och det speciella extramumsiga indiska naanbrödet.

Det är ju att ta genvägar i köket men eftersom det är ganska svårt att laga indisk mat från grunden (tycker iaf jag) så kan det här vara ett bra substitut nångång ibland.

Helt okej, men med en liten varning för det var ganska stark hetta.

Vi blandade våra med kyckling, men jag skulle också kunna tänka mig att tofubitar gör sig bra med denna kryddmix. Självklart serverades basmatiris till.

Vill du själv bli en buzzador och få testa lite allt möjligt finns sidan här:

http://www.buzzador.com


 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post62

Ekologiskt godis bättre?

TestatPosted by lyckolina Thu, September 30, 2010 08:53:07

Jag äter inte så mycket godis längre, och så försöker jag undvika en massa konstiga E-nummer så långt det går. Mitt äldsta barn verkar vara överkänslig mot färgämnen också - det visar sig inte minst i att hans hyperaktivitet blir ännu mer uttalad. Men det är inte lätt att hitta godisalternativ, och hemgjort godis verkar vara alldeles för mycket överkurs för mig...Dessutom vill ju barnen gärna ha det som alla andra får.

Nu har jag hittat ett jättebra alternativ: Ekorrens Ekologiska smågodis med bara naturliga färgämnen! Supergott! Rekommenderas!

Barnen märkte ingen skillnad när de fick detta i lördagsgodisskålen istället. Vi var på barnkalas och då hade jag med egna godispåsar till mina barn och vilken skillnad! Istället för att hämta två utmattade ledsena och arga pojkar med rastlös energi och irritationen liggande nästan utanpå så var det hur lugnt som helst. Kanske kan man inte bara tillskriva färgämnena detta men jag märkte iallafall en glädjande stor skillnad!

Hoppas nu att det kommer ännu mer sorter från Sjölunda gård! Här kan ni se deras nuvarande godissortiment: http://www.sjolundagard.se/?p=47

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post20

Mitt healingförsök

TestatPosted by lyckolina Sat, September 04, 2010 12:04:49

Att vara sjuk hindrar ju det hela lite att känna sig rik i sitt liv.

Så när jag för miljonte gången i mitt liv fick en begynnande halsfluss så tänkte jag testa mina kunskaper på healingområdet. Eventuellt kan man lära sig att heala sig själv via böcker. Eventuellt inte.

Jag satt i min soliga trädgård och försökte tänka mig frisk.

Vilket resulterade i den kraftigaste halsfluss jag nånsin haft och ett besök på jouren dan därpå.

Kanske hade jag bara läst fel böcker?

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post2