Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Summa summarum 2011

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, December 30, 2011 20:01:04

Så här i de sista skälvande timmarna av år 2011 kommer en liten årskrönika för vår familj med tacksamheter för detta år.

Lillpojken: Hade ett stort och viktigt år - han slutade på förskolan. Men innan han slutade hann han lära sig läsa där! Fantastiskt! Fler och fler kompisar har han fått och kommer att få då han är ett sådant socialt geni. Han har blivit mer frimodig i vattnet och gått på simskola och där lärt sig att våga mer. Tennis har han börjat med också. Men framförallt och störst av allt: Han har blivit skolkille! Läsningen fortsätter att gå jättebra. Nu på jullovet har han på 2 dagar läst ut sina julklappsböcker: Tidningsmysteriet och Diamantmysteriet i Lasse - Majas Detektivbyråserien. Bra va? Vill bli dataspelsutvecklare eller uppfinnare.

Storpojken: Har börjat 2 - an och därmed blivit störst i klassen. Har också fått flera vänner här på orten och t. o.m en ny bästis (den gamla bästisen är ju kvar i gamla staden). Han har börjat på scouterna, och gillar fortfarande tennis och innebandyn, och att spela ordentligt avancerade sällskapsspel. Läser redan mer vuxna böcker själv, som Sagan om Ringen och Harry Potterserien. Vill bli arkeolog, tennisproffs och uppfinna dataspel.

Lilltösen: Fortsätter att utvecklas varje dag! Bland det största har väl varit blöjfriheten i somras (att hon skötte det helt själv och så tidigt var för oss oväntat och ovanligt, killarna var det krångligare med). Hon är otroligt intresserad av dans och musik, dansar hela tiden och har hon hört en sång en gång kan hon sjunga hela efteråt, hon suger åt sig som en svamp. Har också hittat en bästis som hon alltid vill leka med på Öppna Förskolan. Pratar otroligt bra och kan föra långa resonemang. Ska bli prinsessa när hon blir stor! Men vi börjar med prinsesskalas nästa vecka ;-) Sen ser hon fram emot förskolestarten som kommer ske alldeles snart.

Maken: Störst är jobbytet till ett jobb i grannbyn. 12 kilometers pendling gör stor skillnad mot 12 mils pendling om dagen. Han ser fram emot att vara pappaledig en dag i veckan igen.

Hemmamamman: 2011 var ett av de bästa åren i mitt liv! Jag har fått vara hemmamamma i år igen och dela stort och smått med alla mina barn, men främst med den yngsta som jag umgåtts med hela dagarna och bättre sällskap kan jag inte tänka mig!

Jag har klarat av nästan alla mina kurser på högskolan som det var tänkt (förutom den som låg i tiden där olyckan hände) så jag är på väg jag också.

Min stora jubileumsfest i somras med alla nära och kära är ett fantastiskt minne att bära med sig som ett smycke genom livet.

Familjens resa till Legoland och Lalandia med farmor och farfar är ett annat kärt minne.

Att vi klarat oss ekonomiskt och t. o.m har lite pengar över nu när året går mot sitt slut (!) Det gick alltså att leva så här billigt och klara sig på en 90% lön i mellan/undre löneligan samt vårdnadsbidrag och ett litet sparkapital.

Jag har hittat fina nätvänner tack vare denna blogg! Ni är så generösa med er själva!

Nu inför jul hade vi långväga besök från London med viktiga familjemedlemmar som vi återknöt kontakten med.

Julen har varit jättebra med många sociala kontakter och både nya och gamla inslag.

På den mer allvarliga sidan vill jag berätta att jag är fantastiskt glad att jag lever!!!!! Olyckan kunde ha fått verkligt dramatiska konsekvenser men det enda som återstår är lite huvudvärksattacker och lock för örat ibland. TACK FÖR DEN CENTIMETERN SOM RÄDDADE MITT LIV!!!!

Sen har jag ordnat min närmaste framtid då jag sökt och fått ett vikariat...... mer om detta följer längre fram.

Stort tack från oss alla för ett underbart, lugnt, downshiftat, hemmavarande, närvarande barnfokuserat år!!!!!!

Nästa år kommer att bli kanonbra det med, om än annorlunda!

(bild från clipart!)

 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post272

Tack alla fina!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, December 09, 2011 06:59:02
För tankar och hälsningar!!!!!! Ni är så rara som hör av er, det betyder jättemycket för mig! Svarar kollektivt här istället och hoppas det går bra!Nu är jag på benen igen, och nästan helt återställd, har bara lite restsymptom som huvudvärksattacker, trötthetsdito och lite koncentrationsproblem, t. ex är det fortfarande svårt att koncentrera sig på TV - program och att läsa en bok. Men lätta barnböcker fungerar helt okej så det är ju tur att jag gillar dem och att vi har ett helt bibliotek hemma att välja ur.Studierna har jag däremot fått lägga åt sidan ett tag, men det gör ju heller ingenting - de kommer finnas kvar. Det som hände var att jag föll handlöst nerför vår trappa och landade på mitt huvud, inte helt bra kanske. Det tog så illa vid ena tinningen (och nacken fick sig också en smäll) så att jag fick hjärnskakning och såklart påverkan på hjärnan och ryggmärgen. Man var orolig för att hjärnan skulle svullna eller börja blöda då jag uppförde mig mycket märkligt efteråt och då blev jag inlagd. Nu gick allt bra, ev. ska jag tillbaka och göra en Magnetröntgen men hoppas att allt ger sig med tiden. Men ni förstår ju precis som jag också vad som kunde ha hänt (slår man sig i tinningen där kraniet är så tunt kan man börja blöda ner i ryggmärgen och där sitter andningscentrum och då är det bye bye)......Så tack alla mina skyddsänglar för att jag får hänga med ett tag till, jag har nästan blivit hög av tacksamhet för det enkla - tänk att jag fick krama mina barn igen, tänk att jag fick se snö i år igen, tänk att jag fick en soluppgång till etc. etc.Läs också så fint den härliga Fembarnsmamman skriver om att vi gör avtryck hos varandra för det är ju så det är, jag läser hos er och tänker på er och vi möts även här på nätet och ni känns redan som vänner.Nu full fart framåt! Var rädda om er allesammans, och se till att ni har ett säkert hem!
 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post266

Änglavakt och hjärnan

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, December 02, 2011 13:46:10

Blev ett lite längre blogguppehåll, inte vad jag tänkt mig.

Men livet ändras snabbt.

Har varit med om en mindre olycka och skadat huvudet, mår bättre, men inte bra. Varit inlagd men är hemma igen. Den senaste veckan minns jag bara som ett töcken.

Har fått hjärnskakning och annan påverkan på hjärnan som gör att jag inte orkar koncentrera mig/skriva/läsa/prata etc så mycket som vanligt.

Änglavakt hade jag iallafall och det är jag så tacksam för. Hade smällen tagit någon centimeter längre ner hade jag kanske inte suttit här idag......men jag kan ju inte lämna nu - jag har små barn som behöver mig! Så stort TACK!!!!!! att jag får hänga med ett tag till.

Hjärnan ska man vara rädd om, det har jag blivit ännu mer övertygad om nu.

Ville bara lämna ett livstecken och berätta att jag återkommer när orken kommer åter! Ha det fint allesammans!

(bild lånad från Clipart)

 • Comments(5)//dittliv.berikadittliv.org/#post265

Fina möten, tack för det!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, November 27, 2011 20:33:31
Den här veckan har innehållit en hel del mänskliga möten.

De mest givande som jag känner tacksamhet för är när jag träffade en människa jag egentligen inte känner men där samtalet blev ett riktigt möte på djupet nästan på en gång. Där båda kunde dela upplevelser och ha förståelse för varandras erfarenheter. Jag gillar när samtal får ett djup, även om jag gärna deltar i vanliga ytliga funderingar också.

Ett annat givande möte blev via telefonsamtal från en gammal god vän och f.d arbetskamrat där denne delade med sig av ett stort livsomvälvande beslut som vederbörande fattat. Där kan jag verkligen själv kan känna att det är rätt beslut och nu kommer allt bara bli bättre! Känns fint att vännen valde att ringa mig först för att tala om det här!

Ett tredje och fjärde givande möte har jag haft idag med en vän jag lärt känna här i byn. Intressant att få inblick i vad andra människor brinner för! Ett extra plus med det här mötet var att hemma hos henne var en helt ny människa som jag inte träffat förut men som det visade sig att jag hade en hel del gemensamt med, bl. a har vi tidigare bott på samma ort (!)

I dagarna har jag varit så trött så jag nästan inte orkat andas, men tänk då att dessa människor har gett mig energi var och en på sitt eget lilla vis! Tack för att mänskliga möten också kan vara energibringande!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post264

Nya tider

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Mon, November 21, 2011 21:00:27
nya möjligheter!

veckans tack för att jag för varje dag börjar kunna omfatta det tänkesättet!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post260

Kaffekalas och glädjeämnen = veckans tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, November 13, 2011 19:01:02

Idag har hela familjen varit på kaffekalas hos gamla goda vänner inne i stan. De vet verkligen hur man bullar upp till ett ordentligt kafferep, och risken att man ska gå därifrån hungrig är ganska liten smiley

Annars tänker jag på att det är mörkt och man behöver pigga upp sig med något. Jag tänker börja med att tacka för mina små och stora glädjeämnen i livet just nu:

1, mina duktiga barn som är så mycket lättare att ta sig med ut på äventyr nuförtiden! Tänk vilken skillnad det gör att faktiskt ha 2 stora killar som kan hjälpa till lite.

2, goda vänner och min "valda" familj som vännerna beskrivna ovan. Trots att vi inte ses så ofta så fortsätter vi där vi var och det är såååå skönt. Och fantastiskt att vi har så bra förståelse för varandras situationer mina vänner och jag.

3, att jag klarat ännu en tenta - den första på fortsättningskursen! Det hjälpte verkligen när jag tänkt ge upp att jag visualiserade hur det skulle kännas att ta emot examensbeviset (!)

4, att det ligger 2 supersmarriga ostar (= Primadonna och årslång lagrad Grevé smiley) och väntar på mig för lite ostparty i kväll.

5, att PanAm sänds ikväll, lite 60-tal, starka kvinnor, romantik och lagom spänning á la James Bond.

6, att vi i helgen rensat ur vårt uthus och kört gamla trasiga studsmattor etc till tippen, fått in utemöblerna och cyklar och allt är jättefint sorterat så att man slipper gräva sig in bakom gamla däck och få trasiga krukor i huvudet när man såsmåningom vill hitta pulkorna.

7, att jag imorgon ska få vara på världens bästa "jobb" dvs som hemmamamma!

8, att jag har de finaste ungarna på jorden!

Ett djupt och innerligt tack för allt detta! • Comments(6)//dittliv.berikadittliv.org/#post255

Veckans tack! Höstlov och omstart?

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Thu, November 10, 2011 19:17:24

Höstlovet kom så snabbt i år tycker jag. Här ser ni mitt höstlov i bilder. Tack för vårt mysiga höstlov och sköna break mitt i terminen.

Blommorna och skottkärran hittade jag i svärmors trädgård. Mina nya vantar och jag kommer bli riktiga kompisar i höst känner jag.

Huset i vassen ser så roligt ut där det ligger efter strandpromenaden och ängen skulle ju kunna vara en sommaräng. Faktum var att på resan upp igenom Sverige såg jag åkrar där potatisen blommade och valllmo och klöverängar....Var är snön? Inte kan väl våren redan göra en omstart?

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post250

Veckans tack! Insikter

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Wed, November 02, 2011 17:13:18
Lite snabbt från mormors dator:

Stort TACK för alla insikter jag fått om mig själv och min framtid denna vecka!
Känns skönt att åtminstone börja ana en riktning, och nu ska alla omliggande faktorer samarbeta med mig också, tack!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post248

Veckans tack! Pigg igen!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Tue, October 04, 2011 08:00:30
Så skönt att jag börjar pigga på mig igen efter att ha varit lite låg ett tag med sjukdomar och annat!

Igår cyklade jag uppför hela backen igen!!!!!!Och jag orkade, trots en dånande ljudvolym, prata med en massa olika människor när vi var i väg på Öppna Förskolan.

Tack också för att hjärnan verkar läka sig mer och mer för varje dag och börja fungera bättre igen. Jag verkar ha återhämtat mig en hel del från den stora kraschen för 4 år sedan och kan faktiskt idag börja våga tänka lite på framtiden = Nyorienteringsfasen?

En bidragande orsak till piggheten är också att jag kan somna nu!Jag har lärt mig sova igen. Vaknar jag kl. 03.00 (vilket händer väldigt sällan numera) så kan jag somna om och sova ut, behöver inte vänta och längta tills kvällen för att få sova.

Tack!!!!!!!! Ibland är det de enklaste sakerna de som man kan känna störst tacksamhet inför, självklara för andra kanske....

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post237

Jag är en matkunnig vinnare ;-)

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Tue, September 27, 2011 08:10:38


Tänk att den där Skördefesten i Borås skulle vara så lönsam smiley
Förutom allt de bjöd på så hade de också några tipsfrågesporter och sånt tycker jag alltid är lika roligt. Eftersom jag är intresserad av mat och miljö så var det så extra roligt att jag kom tvåa i tävlingen om klimat och mat!!!!!!

Förutom äran fick jag en jättefin vinst som kommer väl till användning i en downshiftad familj, eller vad sägs om en fribiljett till Stadsparksbadet och en fribiljett till Borås Djurpark?

Stort tack Borås Miljöförvaltning!!!!!!!!

 • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post233

Mina vänner är som en rabatt med sommarblomster

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, September 25, 2011 17:51:49


Mina vänner är helt underbara och jag är så glad att jag har dem. De senaste veckorna har varit väldigt sociala. Jag har så otroligt olika vänner som jag träffat på de mest skiftande sätt, och var och en lyser som en vacker sommarblomma i en grå vardag.

Jag firade 20-årsjubileum med en av mina äldsta vänner, som har varit med i vått och torrt ,i nerförsbackar och motlut, genom karriären och alltid med en stor portion barnslig humor häromveckan, och som vi firade (!!!) med kakor och bakelser och mer kakor....en annan av mina vänner gav en fantastisk konsert jag hade äran att bli inbjuden till, en annan vän och jag drog till Ullared tillsammans (så mycket roligare det blev!), ytterligare en annan vän och jag var på sagostund med våra barn och i helgen har vi haft långväga besök av nära vänner (tillika dotterns gudföräldrar) med barn som vi betraktar som "våra" kusiner. Tyvärr blev jag sjuk och kunde inte dra till Bokmässan som planerat, men de klarade av det med och tog det bra, lekte med mina barn och nöjde sig med att bara vara här hos oss på landet.

Tack för mina vänner! De är guld värda och gör mitt liv så rikt!!!!!!


 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post231

Veckans tack! Äntligen helg!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, September 16, 2011 13:32:34

Från djupet av mitt hjärta denna vecka - TACK för att det är helg!
Vi behöver det nu efter en hektisk vecka.

Maken har ju börjat jobba heltid och även om han slutat pendla till stan så märks det för hela familjen att han är borta varje dag i veckorna istället för "bara" 4 som tidigare år.

Nu ska det bli skönt att bara få vara hemma och skrota runt lite!

Tack för det, och hoppas att ni andra får en riktigt fin och skön helg!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post228

Veckans tack! Skördetid!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, September 09, 2011 06:49:05

Tack för allt som naturen ger så här års. Helt otroligt att det kan växa till ett helt träd av ett enda litet frö! På bilden ser ni hela vår äppelskörd.....Vi fick ta ner 2 av 3 äppelträd i vintras när vi fällde ett jätteträd. Men vi har ett ungt träd kvar av sorten Oranie som är dotterns och detta är alltså hennes årets äpple!

Annars har vi fått hur mycket plommon som helst, vi är självförsörjande på chili, persilja och vi har ett persikoträd (!) som vi fått lite frukt på i år.

Hasselnötter verkar det också som vi kommer bli självförsörjande på. Man får inte plocka i skogen utan att fråga markägaren, men just här är det jag (!) som är markägaren. Vi har hur mycket hassel som helst.

Det är så himla häftigt att kunna gå ut genom dörren, ut i trädgården och plocka in giftfria (ja så giftfria som går då) frukter och kryddor som man sen kan äta. Tack!

Har lovat mig själv att odla mer nästa år och ta tag i planeringen av trädgården redan nu. Det ska bli så kul, längtar redan!

Och på tal om saker som växer, igår fick jag veta att en god vän till mig väntar barn igen!!!!!! Det gjorde mig så himla glad att jag skuttade hela vägen hem! TACK!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post223

Veckans tack!Kalas

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Thu, September 01, 2011 16:51:26
Tack för att vi återigen har haft anledning och möjlighet och glädjen att få ordna ett barnkalas. Tack för alla fina små gäster som kom och var så duktiga att även ett 6 - årskalas gick att ha hemma! Tack för att lillkillen har så många vänner som ville komma på kalaset!!!!!!

Stort tack för mormor som hjälpte oss, och för de goda, vänliga och effektiva mammorna som stannade kvar och hjälpte oss.

Gossen var helt lycklig i flera dagar.

Tack också för att det dröjer ett tag nu innan vi ska ordna kalas igen ;-)

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post220

Veckans tack!Sommarlovet 2011

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Tue, August 23, 2011 12:22:40

som nu är historia men som lever kvar i vårt minne.

Tack för denna underbara sommar! Tack för att vi har fått vara friska och ha hälsan hela sommaren! Jag är så rik som har fått ha en sån här fantastisk sommar denna min 4.e sommar hemma tillsammans med barnen och maken. Tack för att maken har haft ett ganska långt sommarlov också.

En liten summering:

fin skolavslutning, härligt 70-årsfirande för min pappa med släkten, ljuvlig midsommar med hur mycket mat som helst, ponnyridning och dans kring midsommarstången, goda vänner, sen en stor uppladdning för fest med hjälp av mina föräldrar och svärföräldrar och bror. En stor underbar, härlig fest (som jag skrivit om förut men jag är fortfarande helt förbluffad av hur bra det blev och att alla ville fira...mig...), roliga dagar på Liseberg, intressanta och givande dagar med alla gäster som stannade kvar här i vår del av landet efter festen. Allt badande vi hunnit med, alla glassar som vi har kunnat äta, 2 veckors semestrande hos mina föräldrar, svärföräldrar och vänner, ännu mer god mat, syltkok, hundpromenader, blåbärsplock (vi hittade nog totalt 8 blåbär), utflykter, havsbad, fiske för killarna, blöjfrihet för dottern, minigolfrundor, cykelturer, lillkillens födelsedag, samvaro och framförallt närvaro av för med och tillsammans med barnen, familjen och goda vänner!

Nu ser vi fram emot vad hösten kan bära för gott med sig!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post215

Veckans tack! Vinst!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, August 14, 2011 20:22:45
Jag älskar ju choklad (lite för mycket kanske) och vad kunde då passa bättre än att få vinna 2 kg choklad på Liseberg i tisdags?!

Tack, nu har vi lördagsgodiset ordnat ett bra tag framöver!

Ungarna var ju roliga, innan denna vinst var de trötta och lite småtjuriga, men så fort jag kom från chokladhjulet började de: åh mamma, här får du godis av mig, å här får du smaka av mig. Mamma du får ta hur mycket godis du vill....!
De har insett att om man bjuder själv så kan man ju bli bjuden tillbaka.

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post211

Tack tack och åter tack, samt varning!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, August 05, 2011 09:33:08
Det här blir tyvärr ett litet annorlunda inlägg, men jag vill också passa på att varna er andra.

Livet är skört, men barn är tack och lov hållbara!!!

På bara ett ögonblick kan det hända något och livet kan förändras, det fick vi återigen en påminnelse om igår.

För det första vill jag bara säga att allt gick bra och det är jag så innerligen tacksam för så jag finner inget annat ord än bara TACK!!!!!!!!

Men det kunde lika gärna ha gått riktigt illa.

Lillkillen som väger 20 kg och lilltösen som väger knappa 14 kg hoppade studsmatta på en studsmatta där det inte finns vare sig kantskydd eller nät. (Vi har det på vår egen studsmatta vill jag bara säga, och de är vana hoppare som aldrig trillat av. )

Vi hade sagt till noga att de fick hoppa lugnt och särskilt då lillkillen som bara skulle få studsa försiktigt med syrran. Dum som man är. Som tror att barn gör som man säger. Nej, barn gör visst som storebror har gjort med en tidigare...dvs när lilltösen vänder ryggen till så gör lillkillen ett dundersupertryckarhopp precis bakom henne. Och hon var inte beredd. Inte en chans att ta emot sig. Jag ser hur hennes huvud kastas fram och tillbaka.

Ni kan ju förstå resten själva.

Lilltösen flyger av och skriker - tack högre makter för att hon iallafallskrek - ett skrik som jag aldrig, aldrig mer så länge jag lever vill höra, hon skrek sig faktiskt verkligen blå om läpparna. Och sen andas hon - tack igen

Lillkillen vrålar förlåt i högan sky, lillan skriker och jag är faktiskt inte säker på om hon är skadad nånstans. Hon vill eller kan inte berätta var det gör ont.

Senare: "bara" lätt hjärnskakning och ett litet blåmärke. TACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ännu senare; vi vilar hon och jag, ansikte mot ansikte som vi alltid gjorde när hon var riktigt liten. Jag känner hennes varma, lena, småtunga kropp mot min arm och då börjar tårarna rinna. För jag förstår ju också hur illa det hade kunnat gå, och att hon har änglar som vaktar henne.

Jag håller med Annika Lantz som i sin bok 9 1/2 månad skriver: att få barn är det modigaste jag nånsin gjort.

Jag travesterar henne lite:
Att ha dem och försöka bevara dem hela och intakta och skydda dem från varandra och sig själva är det modigaste JAG nånsin gjort.

Och nu ett varningens ord: Säkra era studsmattor! Ska små barn hoppa måste det finnas skyddsnät runtom!

 • Comments(6)//dittliv.berikadittliv.org/#post206

Veckans tack! Barnen!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, July 17, 2011 12:18:57


Varje dag känner jag såklart tacksamhet och lycka över mina tre underbara, fina, busiga ungar.

Den här veckan har det känts extra roligt på något sätt, det känns som om det blivit så mycket enklare att göra saker tillsammans. De dagar vi varit på stranden och badat har jag känt att äntligen har vi såna här somrar som jag själv hade när jag var liten. Vara på stranden hela dagen, bada och äta picknick.

Det är faktiskt rätt skönt när de börjar bli självgående smiley
Den största kan redan simma, och sedan han fick cyklop och snorkel har vi mest sett ryggen på honom. Lillkillen är på god väg att simma och han har lyckats komma över sin rädsla för vatten. Lilltösen måste man såklart hålla koll på, men hon är så lugn så när hon har badat kan hon sitta på filten i timtal och leka med kottar.

Men det är så roligt att göra andra saker ihop också, bygga med duplo, måla, cykla eller vad det nu är.

Tack för att vi är hemma båda två just nu så att jag får den här tiden med barnen!

Tack för mina älskade ungar som ger mitt liv så mycket rikedom och mening som det aldrig haft förut!!!!!!!!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post200

Veckans tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, July 10, 2011 08:09:56

(tårtan tyvärr inte min, utan från clipart. Ingen hann fota glass-cheesecakesen innan de försvann)

Veckans, månadens, ja ÅRETS tack får bli för min underbara fest!!!!!!!!

Och som vanligt (med risk för att bli tjatig) för alla goa vänner och släktingar.

Ju mer jag hinner reflektera över vad som berikar livet desto mer inser jag att det är vänner och relationer som bidrar till ett rikt liv. Inte status eller pengar.

Tack för att den goda maten räckte till alla och även till en stor lunch på söndagen, tack för att budgeten hölls och för att barnen hade det bra, för tal och sånger och underhållning, för fina presenter och för ALLT!

Tack också för att fina vänner stannade kvar (de sista åkte igår) så att vi har hunnit umgås riktigt ordentligt!

 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post197

Veckans tack!Sommarlov!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, June 26, 2011 07:36:14


Idag vill jag passa på att tacka för sommarlovet! Härligt att vi kan sova så länge vi vill och ha de tider vi själva bestämmer att vi vill passa.

Sen är det så skönt att vara ledig när man snart ska ordna stort kalas, så att vi har väldigt gott om förberedelsetid!

Tack för det!!!!!!!!

Hoppas alla har ett gott sommarlov, med allt ni tycker om! • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post193

Veckans tack! Lyssna på mig själv!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Tue, June 21, 2011 19:36:58

(bild lånad av clipart, liksom i det förra inlägget)

Tack för att jag har blivit så oerhört mycket bättre på att lyssna på mig själv och på de signaler som kroppen skickar till mig. Det gör att jag kan bromsa i tid när det börjar bli för mycket, innan det går för långt.

Det har varit veckor fyllda av roliga saker, av semester men också av tentande och en massa måsten.

Men nu är det dags att varva ner och jag är så glad att jag kan få göra det nu.
Att jag kan ge mig själv tillåtelse till det.

Tack!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post189

Veckans tack!Nytt liv!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Mon, May 30, 2011 09:58:15

Den här veckan har det hänt mycket, inte mindre än 2 bebisar har landat hos vänner. Det senaste tillskottet blev en pojke, annars har det fötts tre flickor.

Tack för att allt gått så bra!!!

Det var nog alla bebisar vi väntade på, jag vet inte om fler iallafall. Någon fick sitt tredje barn en t. om sitt fjärde och 2 fick sina andra barn.

Livet kommer att bli lite nytt för oss också framöver då maken precis fått nytt jobb. I grannbyn! Hurra! Jag är så tacksam för att han kommer närmare (han har ju hela tiden fortsatt sitt jobb inne i stan, även sedan vi flyttat ut på landet) och han är så tacksam över att flera års pendlande får sitt slut.

Tack för liv som börjar och liv som förändrar sig så mycket till det bättre! Jippie!

Tack också för att vi kommer att få en helt fantastisk Danmarksresa tillsammans med farmor och farfar. Tack för nya upplevelser, avkoppling, otvungen samvaro och en härlig tid på Legoland

Jag är så glad idag!!!!!!!!

 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post181

Veckans tack! Tillsammans!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, May 22, 2011 18:34:40

Så har det gått en vecka igen! Känns som om jag blinkar så är det söndag igen. Tiden går fort när man har roligt.

Dags för veckans tack;

Jag är så innerligt och enormt och outsägligt tacksam över att vi får vara TILLSAMMANS hela familjen!!!!!!!!

Att jag får ingå i den här familjen med alla som jag älskar, att jag tillsammans med mina barn får filosofera och upptäcka nya saker. Att alla är här!

Tack från djupet av mitt hjärta!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post177

Veckans tack!Trädgården

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, May 15, 2011 15:47:49

Vill bara passa på att tacka för min trädgård. Den är stor och den är vildvuxen men vem hade kunnat ana att jag skulle tycka att det är så kul att fixa och dona i trädgården? Så här vackert var mitt körsbärträd för någon vecka sedan.

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post174

Veckans tack! Grattis och konsert

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Mon, May 09, 2011 18:16:17

Vilken vecka jag haft!!! Tackar allra ödmjukast för allt jag har fått uppleva! Det har nog hänt mer den här veckan än på hela året ;-)

Den började med ett intressant möte i måndags som jag hoppas leder till något verkligt gott i barnens skola.

Sen vill jag naturligtvis tacka för att min födelsedag blev precis som jag ville ha den. Och jag är alldeles överväldigad av alla gratulationer och att så många hörde av sig, trots att det blir fest i sommar!

Jag är också tacksam över att kräksjukan blev lindrig här i huset och gick över till helgen då min underbara mamma kom.

Tack också för att jag var frisk och kry och kunde vara med på körkonserten igår! Den var fantastisk - jag fick gåshud gång på gång!!!

Sammanfattningsvis: Tack för nya och gamla vänner, för hälsan, för mamma och för musiken!

(bild lånad från clipart, som vanligt!)

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post166

Veckans tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, May 01, 2011 15:31:45

Jag vill bara tacka för alla underbara upplevelser jag får tillsammans med min dotter (och de andra barnen också så klart) eftersom det är hon och jag som umgås hela dagarna. Den här veckan har vi bl.a åkt brandbil på ett studiebesök hos brandkåren, gungat och åkt rutschkana i Näckrosdammen i Göteborg och sprungit runt inne på Allum.

Imorse bakade vi tillsammans och ni kan ju se vilken suverän hjälpreda jag har!

Det är så mycket roligare att göra saker när vi är två om det (istället för jag ensam) och en 2-åring är ett väldigt angenämt sällskap. T.om att gå och handla mjölk blir ett äventyr.

Tack också för att jag får så mycket positiv energi av och med mina barn!!!

 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post163

Dagens tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Wed, April 27, 2011 11:01:35

Vill bara lägga in ett STORT extratack: på nåt magiskt sätt så blev den gården jag ville hyra till min stora fest i sommar ledig på exakt det datumet jag behövde!!!

Hurra! Det betyder ju att precis alla som jag vill bjuda kan komma! Hurra igen!!!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post157

Veckans tack!Vädret!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Wed, April 27, 2011 10:56:03

Vilket väder! Man kunde tro att vi haft sommarlov isf för påsklov!

Underbart!!! Det behövde vi efter den långa vintern.

Tack!

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post156

Veckans tack! Påsklov!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Mon, April 18, 2011 09:18:46

(bild lånad från Clipart, som vanligt)

Tack för att det äntligen är påsklov! Jag är så tacksam för att vi får alla de här loven tillsammans, att vi är två vuxna hemma och att alla barn får vara hemma med oss!

Vi gör som vi brukar och är hemma hos oss en del av lovet för att hinna fixa lite, och sen åker vi till våra familjer, 25 mil härifrån. Vi har ju flera familjer, dels våra vanliga biologiska familjer med föräldrar och syskon, men sen också nära och kära vänner som känns mer som släkt och familj än som "bara" vänner. Och i en av dessa vänfamiljer finns det ju en liten tjejbebis som jag ska få snusa på igen!!!

Så stort tack för att vi får lov med jämna mellanrum för att njuta tillsammans och återhämta oss!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post150

Veckans tack! Nya vänner!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, April 10, 2011 18:47:25

Vi har ju börjat om på en för oss helt ny ort. Och jag är så tacksam över att vi har fått kontakt med så många människor och fått så många nya vänner. Barnen har kompisar, och jag har andra föräldrar jag kan träffa på Öppna Förskolan eller hemma.

I måndags var vi hemma hos en Ö.F - mamma, i torsdags hade jag en mamma med lillpojkens kompis här och idag hade vi ytterligare en familj här. Det är jättehärligt att kunna bygga upp ett nytt kontaktnät!

Tack för öppna människor som vill och kan ta emot nya familjer! Ni betyder mer än ni tror!

Tack för att mina barn har så många kompisar!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post147

Veckans tack!Barnaktiviteter

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, April 03, 2011 15:06:52

Tack för den öppna föräldra/barnverksamheten där både jag och dottern kan få våra sociala behov tillgodosedda.

Trots att jag bor på landsbygden i en liten byhåla är jag så tacksam för att det finns så mycket att göra för oss som är hemma med barn. Och många är faktiskt hemma länge med barn här i vår bygd!

Vi har tre kyrkor i närheten som alla har sina tider med öppet hus för föräldrar och barn. Sen har vi vår kommunala Öppna Förskola med väldigt generösa öppettider.

För min dotter som inte går på förskola är det jättebra att komma iväg och träffa andra små barn och lära sig sånt man lär sig på förskolan som t.ex turtagning. Och för mamma är det skönt att komma ut och träffa andra vuxna ibland Vi hann med tre träffar i veckan, det måste vara rekord, men så är jag lite rastlös just nu också...

Den enda dagen man inte kan gå på organiserad verksamhet för hemmaföräldrar är på fredagar, men då brukar vi roa oss själva genom att åka till Ica smiley

 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post141

Veckans tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, March 27, 2011 11:56:41

Det finns så mycket i mitt liv att vara tacksam för! Jag är tacksam för varje ny dag jag får, att jag lever och andas och mår bra. Sånt som man tar för givet. Och sen är jag så otroligt tacksam för alla bra saker i våra liv;

Här kommer en bråkdel av vad jag vill tacka för den här veckan, utan någon som helst rangordning, bara sånt som hänt i mitt liv den senaste tiden.

Tack för att jag klarade av att tenta och att inlämningen gick bra trots datakrångel, tack vare en juste lärare

Tack för VG på tentan och avklarad kurs

Tack för att alla blev friska till badkalaset

Tack för att vi är omgivna av vuxna, förståndiga människor som erbjuder sig att hjälpa till när det blir mycket som t.ex på badkalas, och som man faktiskt har hjälp av sen

Tack för att storebror för första gången i sitt liv har varit förkyld och snorig UTAN att få astma och krupp! Hoppas det växt bort nu! Vilken lättnad!!!

Tack för Storebrors fina vänner som kom på badkalaset och skötte sig exemplariskt. De börjar bli stora nu de där små liven....

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post135

Veckans tack! Våren!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Tue, March 22, 2011 10:03:47

 • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post130

Veckans tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, March 13, 2011 15:22:11

Tack för att jag har läst färdigt litteraturen till den ena tentan! När saker hopar sig känner jag av min gamla "stressallergi" och brukar vanligen bli alldeles handlingsförlamad. Med två bautastora tentor med endast 2 dagars mellanrum började jag känna mig lite smått handlingsförlamad återigen.

MEN!

Denna gång har jag insett att det handlar om självdisciplin och om planering. Så jag är färdig hela 8 dagar i förväg!!!

Mitt liv börjar ta en annorlunda riktning, jag börjar orka mer av de bra sakerna igen - jag menar klarar jag tentorna kommer det ju leda till nåt bra! Hurra!

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post125

Veckans tack! Jag lever!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, March 06, 2011 14:59:16

Ja, jag lever! Det är självklart, det tar jag för givet varje kväll jag går och lägger mig; att jag ska få vakna till en ny dag, med nya upplevelser i mitt liv.
Men det här datumet exakt för nio år sen var det inte lika självklart. Att jag faktiskt skulle få vakna och att kroppen skulle orka leva vidare. Men det gjorde jag och det är jag så otroligt tacksam för!!! Efter en rutinoperation blev jag otroligt dålig och kroppen fick en totalkris, men jag repade mig efter ett par dagars intensivvård.

Det finns också ett stråk av sorg denna dag. Det är jag och min kropp som bär minnet av barnet som låg i min mage och som inte klarade sig.

Tack för att jag lever! Tack för att jag har fått tre friska och pigga barn efter det här.
Tack också för att jag fått bära barnet ett litet tag i min mage!

Tack för att jag för varje dag blir bättre och bättre på att ta tillvara på mitt och mina barns dyrbara liv, precis här och nu.

Nu är rätt tid att leva livet :-)

 • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post119

Veckans tack!Hälsan!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, February 27, 2011 07:36:53
Den här veckan har jag fått ett väldigt bra besked om min hälsa!

Är så glad och tacksam och mår så otroligt bra, kroppen är stark och full av energi. Behöver nu bara äta lite D-vitamintillskott så ordnar det till sig.

Mår bättre för varje dag! Underbaaaaart!

Tack för det!


 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post115

Veckans tack!Sportlov!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Mon, February 21, 2011 21:27:47
Tack för ett jättebra sportlov som innehållit lite av varje, precis som jag ville.

Bion "Trassel" som jag gick på med killarna, tennisträning med hela familjen (!), Aeroseum och den fantastiska tårtbuffén (som vi tackar extra för att mannen bjöd oss på genom sina presentkort) massa musik, barnens kompisar på besök, däremellan lite hemmaslappande, och sen en resa hem till mina föräldrar för att träffa lite folk, söndagsmiddag med hela min stora familj och bäst av allt; snusa på en sprillarns ny liten människa!

En annan sak som jag är tacksam för är att mamma och jag fick en stund för oss själva när jag kunde bjuda henne på kondis och ta henne ifrån alla grytor och all matlagning ett tag. Mer sånt hoppas jag på för framtiden!

Tack för alla människor som jag känner och som gör mitt liv så otroligt rikt fast vi har stora avstånd emellan oss! Tack för att vi får välbehövliga lov med jämna mellanrum! • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post110

Extra tack - jag har vunnit!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Wed, February 16, 2011 14:31:35
Hurra!!!

Vill bara berätta att jag vunnit ecodeas ansiktsbehandling!
Tack så jättemycket, det ska bli otroligt spännande eftersom jag aldrig testat förut! Än mindre en ekologisk skönhetsbehandling. Berättar mer senare när jag testat.
Kan bara säga att det gjorde min dag, idag är en sån här dag då jag behöver lite extra boost.

Läs mer på ecodea: http://ecodea.driftig.nu/ det kommer säkert att bli mer tävlingar framöver och vill man inte tävla så är det en intressant blogg!


 • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post104
Next »