Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


På väg då!

LivetPosted by lyckolina Fri, September 03, 2010 22:45:48
Äntligen.
Tror och hoppas att jag är på väg nu. Orkar inte vara rädd längre. Har tappat bort mig själv under alla dessa år. Bara gått på vad andra känner, vill och begär av mig.
Har aldrig vetat vad jag är och vad jag vill själv.
Vem är jag?
Vad tycker jag om? För en väldans massa år sedan när min resa började, då kunde jag inte ens redogöra för vad som var min favoritfärg eller min favoritmat. Jag levde enbart på och för att pejla in andras stämningslägen. Andras behov.

Det är klart, det måste jag göra nu med. Jag lever med barn.
Men nu kan jag inte längre helt utplåna mig själv, ställa mig vid sidan av livet. Jag vill vara med i livet! Jag vill ha ett rikt liv. Jag lär mig av mina barn. Varje dag. De berikar mitt liv.

Om man utplånar sig till osynlighet då finns man inte längre.
Hur blir man synlig för sig själv?

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post0