Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Veckans tack! Att min kropp är stark och intakt!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sat, February 12, 2011 11:26:29

Den här veckan är jag extra mycket tacksam över att min kropp fortfarande är intakt.
Jag tänker på mig själv och min kropp som ett träd, istället för att brytas av så böjs grenarna för att sedan räta upp sig igen.

Jag trodde jag skulle klara mig denna vinter när jag gått så sakta och försiktigt i mina stora kängor, men så hände det sig så att det blev en närkontakt med en isfläck som jag dumt nog inte såg. Landade rakt på handlederna och ena knät (som fick ta värsta smällen), både hörde och kände hur det sa "knak" nånstans inifrån mig och tänkte att nu hände det nåt.

Men jag kunde sätta mig i bilen igen och köra hem (tackolov var jag faktiskt ensam vid tillfället, barnen var med pappa - tack extra mycket för det!) med bultande knä, men det gick. Har haft lite ont men nu verkar det vara på bättringsvägen. Och det var så fantastiskt att det inte ens blev en skråma! Tacka jeansen för det!

Tack för att jag är hel! Tack för att min kropp ännu är så pass ung, frisk och stark att den kan klara en sån här smäll! Tänk vilken tur att jag börjat äta kalcium + D-vitamintillskott bara veckan innan, kanske har det haft betydelse?

Tack och hoppas ni därute som läser också har lika tur i vinterhalkan!

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post102