Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Alla hjärtans dag lunch - allt annat än sockerfri!

Visit VästPosted by lyckolina Tue, February 15, 2011 15:01:58
Ujujuj vad jag har syndat :-)
och gott var det!!! Man måste ju unna sig lite ibland.... eller hur det nu brukar heta. Förr i tiden, före downshiftandet, och då vi bodde i stan gick vi på kondis ganska ofta och vi käkade hämtmat betydligt oftare. Vi såg det mer som ett självklart inslag i vår vardag då och insåg kanske inte riktigt hur lyxigt det var, men nu när vi inte går så särskilt ofta blir det mer som det lyxiga äventyr det faktiskt är. Och man kan få det äventyret nästan på hemmaplan. Kanske tar man vara på äventyret mer om det förekommer mer sällan?

Reklamvarning.....
Igår for hela familjen till Göteborg och gick till konditoriet Steinbrenner & Nyberg och käkade deras sopp- och tårtbuffé som Alla hjärtans dagfirande.

Till vår stora lycka var det tomatsoppa på menyn igår - den enda soppa mina ungar äter. Supergod. Till detta fick man bageriets suveränt goda bröd, färskare blir det inte!

Men man måste se till att man sparar mycket plats i magen till tårtbuffén. Man får nämligen äta en massa smarriga tårtor och bakelser (lite skiftande vad de har i sortimentet på dessertbordet) till efterrätt. Jag tror jag testade sju olika sorter, men klar favorit var någon variant av cheesecake med citron i. Turkisk -nånting - kan det varit surprise(?) var också otroligt god med äppelbitar i och sen något mousseaktigt ovanpå. Och en helt nybakad jordgubbstårta....och.....
Ja, helt otroligt gott är det iallafall, fast efteråt mår man ju lite....sådär....för att man är så glupsk och vill smaka allt och sen märker man inte när man blir mätt. Iallafall om man är som jag :-)

För den som tänker sig hit ligger det här:http://www.goteborg.com/sv/Ata/s/RestaurantGuide/View/Kafe-Restaurang/Steinbrenner__Nyberg_5364/ och jag tyckte de sa att de hade soppbuffén mellan kl. 11 -16 nuförtiden.

Mmmmmmmmmmums!


  • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post103