Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Diskning-tvärsom mindfulness!

SpartipsPosted by lyckolina Sat, September 11, 2010 14:22:42

Idag kommer ett fantastiskt inlägg i bloggvärlden - om diskning! Intressant, va?

Förut avskydde jag att diska, kunde skjuta upp det i evighet. Men tänk efter, tänk vad mycket tid i livet man kommer att lägga på att diska. Säg att du börjar när du flyttar hemifrån när du är runt 20 (i bästa fall), och att din morsa/farsa diskat åt dig den största delen av tiden du bott hemma. Jag tror inte det är så många tonåringar som diskar frekvent. Säg att du kanske kommer att bo för dig själv tills du är 80 år. Då flyttar du eventuellt in på någon typ av serviceboende och då ingår förhoppningsvis diskning. Det blir ca 60 år med eget hushåll. Och diska måste man göra nästan varje dag, vardag som helg. Vi räknar med varje dag för att det ska kännas bättre när man slipper några gånger :-)

365 x 60 år= 21 900 gånger, kommer du kanske att ha diskat i ditt liv. Förhoppningsvis mycket färre gånger. Även om du har diskmaskin kommer det ändå alltid alltid att finnas saker som måste handdiskas.

Nu finns det alternativ, du kan inte göra något åt diskandet för det är som det är, men du kan ändra din inställning! Johodå, kunde jag som är den mesta antidiskmänniskan som finns, så kan vem som helst.

Istället för att stå och sura och förbanna disken och hur synd det är om dig som måste diska kan du använda din fantasi. Inte så att du ska stå och peppa dig själv och säga: det ÄR roligt att diska, det är ROLIGT att diska, det ÄR ROLIGT ATT DISKA!!! För det kommer du nog förmodligen inte att gå på. Nej, istället ska du ägna dig åt så lite mindfulness som möjligt, du vet det här - nu diskar jag, nu är jag i nuet, nu känner jag hur diskborsten känns och hur vattnet strilar över händerna. Nej. Det blir inte roligare för det. Det är nu du ska ta fram din gudabenådade fantasi som du är född med. Jag tror att jag läste om Babben Larsson som själv hittat på detta för längesen, och sen började jag göra likadant.

Jag älskar Vita-serien böcker och sjukhussåpor och skulle nog eg. velat bli läkare. Men då blir jag det. När jag diskar. Jag är en superkvalificerad hjärnkirurg som flygs runt om i världen för det är bara jag som kan utföra just den här typen av hjärnkirurgi. Självklart gör jag själv rent mina instrument innan jag börjar karva i hjärnor....

Ja, det här är bara början. Du kan själv hitta på fortsättningar. Eller egna fantasier. Ibland går jag så helt upp i det här att jag faktiskt drar ut på diskandet!!! Det hade jag aldrig trott om mig själv. Nu har jag visserligen också diskmaskin så jag leker inte hjärnkirurg så särskilt länge varje gång, men ändå. Se där ett litet sätt att göra livet rikare!

Spartips: Nej, inte om hemmahjärnkirurgi....men diskborsten på bilden har jag haft i över 1 år. Den är fortfarande i skick som nästan ny. När den blir för snuskig slänger jag in den i diskmaskinen tillsammans med det andra. Sparar kanske inte så mycket pengar men lite mindre sopor blir det iallafall.

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post11