Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Som en Hollywoodfru för en kväll!

TestatPosted by lyckolina Fri, March 11, 2011 14:53:34
I onsdags kväll styrde jag kosan mot Fristad för att testa nåt jag aldrig provat förut: Ekologisk ansiktsbehandling, denna fantastiska vinst som jag vunnit av Linda på ecodea.

Jag klev in i den smakfullt inredda och mysiga butiken med förväntan. Det är väldigt spännande att träffa någon IRL som man bara har "pratat" med på datorn, men som tur är visade sig ecodeas ägarinna vara en väldigt trevlig och social person.Vi pratade ganska länge och upptäckte att vi hade en del gemensamt. Det kändes som en vinst bara det, att få tillbringa en kväll och tjöta lite med en annan vuxen :-) Hon intervjuade mig ganska grundligt om mitt hälsotillstånd och framförallt mina hudproblem.

Sen började själva behandlingen då jag fick ligga ner - ostörd utan att behöva snyta några näsor - och det var fantastiskt skönt! Ansiktet är ju på ett sätt en väldigt privat sfär - jag är lite känslig för när någon petar mig i ansiktet, jag gillar absolut inte när barnen gör det - så jag var lite spänd på hur jag skulle reagera och om jag skulle springa därifrån men det var inga som helst problem.

Jag fick lära mig att olika områden i ansiktet sägs ha sina motsvarigheter i olika organ i kroppen, och känslor knutna till dessa enligt samma princip som i kinesisk medicin. Det var intressant att tänka på och något jag gärna skulle vilja veta mer om (särskilt med tanke på att jag är psykologistudent ;-)

Det här var mer än ansiktsbehandling - behandlingen heter EcoEnergy ochdet var en totalupplevelse av avslappning, både genom behandling av huden men också massage med olika oljor i både ansikte, nacke, huvudet och axlarna.

En väldigt positiv komponent i denna underbara upplevelse var frånvaron av parfymstank. Annars kan ju skönhetsprodukter som bekant vara väldigt parfymerade, något jag inte tål, men det här var så milt och kanske som om jag sniffat på lite olivolja från skafferiet. Dessa ekologiska produkter har en väldigt behaglig och mild doft.

Hur reagerade jag? Först blev jag faktiskt superpigg! Kände att jag nog inte skulle kunna ligga kvar tiden ut, utan ville helst stiga upp och städa några lådor eller dammsuga eller nåt annat. Jag fick en otrolig energikick. Men ju mer behandlingen pågick desto mer avslappnad blev jag och på slutet var det riktigt, riktigt svårt att orka öppna ögonen. Men när jag väl kom igång igen var jag superpigg! Det här gav mig verkligen energi!

Sedan fick jag en del råd om hur jag bör göra med hudvården och att jag kanske med min känsliga hud skulle ta och duscha lite mindre....hm...måste jobba lite med mig själv för att tänka om i vissa saker, och sen slänga ut de sista kemikalieresterna jag har här hemma.

Hur reagerade omgivningen? Jag frågade maken när jag kom hem om han såg nån skillnad, och han sa att jag såg mindre rynkig ut! Alltid nåt!

Hur känns det några dagar senare? Ja, jag var för det första väldigt törstig dagen efter. Men då hade hon ju också tryckt på en del punkter för att hjälpa igång en utrening och det verkar ha satt igång en hel del! Huden känns fortfarande väldigt mjuk och len, de torra partierna är nästan helt borta, och de feta partierna känns fortfarande mindre feta! Häftigt.

Det här är något jag verkligen kan rekommendera, så annorlunda och såååå skönt! Önska er i födelsedagspresent, eller unna er nåt lite utöver det vanliga. Jag ska iallafall göra om det! Det var livsberikande!

Härligt att denna generösa människa ville ge mig detta som en vinst och jag är så tacksam för det! Är det inte så här som Hollywoodfruarna gör? Är hemma hela dagarna och sen går på olika behandlingar? Något jag lätt skulle kunna vänja mig vid ;-)

Vill du veta mer om själva behandlingen går du in här: http://www.ecodea.se/ekologiska-behandlingar/ansiktsbehandlingar-1700671


  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post122