Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Förnyat barnens garderober

SpartipsPosted by lyckolina Sat, March 12, 2011 14:38:54

En av terminens höjdpunkter har ägt rum här ute på landsbygden: Barnloppis!
Det är ett gäng mammor som numera har stor rutin på detta med loppis som ordnar en megastor barnloppis en gång i halvåret. I år tror jag att det var över 90 säljare, men de här tjejerna säljer åt alla så allt man behöver göra är att märka och lämna in de kläder man vill sälja.

Idag har jag gjort fynd minsann, vilket var tur för vi behövde fylla på i barnens garderober. Ordningsam som jag är så hade jag för längesen gått igenom våra klädlådor och sen skrivit upp vad som saknades.
Detta är vad jag fyndade:
Till dottern:
3 Villervallaklänningar stl 86-92(i mitten på bilden) för mellan 15 - 30 kronor st
1 par Baby GAP byxor stl 86, 20 kr
1 par FIXbyxor stl 86 10 kr
1 par Snobbenbyxor stl 86 5 kr
1 Me and I grodklänning stl 86 30 kr
1 liten Esprittröja stl 86 15 kr
1 jeanskjol fr HM stl 86 10 kr
1 st POP fodrad jacka stl 92 45 kr (!)

Till killarna:

1 par termobrallor, GeKås eget märke stl 140 för 45 kr
1 Star Wars t-shirt för en femma (stl 110)
5 par byxor i stl 110-116 för mellan 10-30 kr/st

Leksaker fyndade vi lite med;
Storkillen (som var med mig!) tyckte absolut att lillasyster skulle få en Barbie i brudklänning, så det fick hon. Den kostade hela 15 kronor :-)
1 videofilm med Kalle Anka och en Pokemonvideo och en Yu - Gi-Oh bok för en 10 vardera.

Helt okej tycker jag. Dock blev jag lite matt när storkillen som ju var det enda av mina barn som var med och som därmed hade chansen att välja själv(och som är den som allra mest behöver nya kläder eftersom det börjar ta slut i lådorna nu) vägrar att köpa begagnade kläder. Det ska vara nytt! Tur att Ullared ligger nära.....


  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post123