Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Veckans tack!Barnaktiviteter

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, April 03, 2011 15:06:52

Tack för den öppna föräldra/barnverksamheten där både jag och dottern kan få våra sociala behov tillgodosedda.

Trots att jag bor på landsbygden i en liten byhåla är jag så tacksam för att det finns så mycket att göra för oss som är hemma med barn. Och många är faktiskt hemma länge med barn här i vår bygd!

Vi har tre kyrkor i närheten som alla har sina tider med öppet hus för föräldrar och barn. Sen har vi vår kommunala Öppna Förskola med väldigt generösa öppettider.

För min dotter som inte går på förskola är det jättebra att komma iväg och träffa andra små barn och lära sig sånt man lär sig på förskolan som t.ex turtagning. Och för mamma är det skönt att komma ut och träffa andra vuxna ibland Vi hann med tre träffar i veckan, det måste vara rekord, men så är jag lite rastlös just nu också...

Den enda dagen man inte kan gå på organiserad verksamhet för hemmaföräldrar är på fredagar, men då brukar vi roa oss själva genom att åka till Ica smiley

  • Comments(3)//dittliv.berikadittliv.org/#post141