Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Jordgubbar och sågspån

Trädgårdsparadis för novisPosted by lyckolina Tue, May 10, 2011 17:03:57

Kolla in min jordgubbsodling! Tänk att de har överlevt vintern, och t.om förökat sig trots kylan. Får nog gallra ut lite längs med kanten men annars så kommer det bli toppen. Hoppas bara att alla plantor klarade av snö- och hagelvädret som var i början av förra veckan utan att frysa.

Sällan har jag blivit så glad över en present som när maken släpade hem en stor säck med sågspån som han fått av en granne. Det sägs att sågspånen ska förhindra snigelintrång och jag skyndade mig att ösa ut allt runt våra odlingslådor.

Denna sommar kommer vi alltså att bli självförsörjande på jordgubbar (och det är inte dumt eftersom de brukar vara ganska dyra) och själva få njuta av dessa underbara bär. Hurra!!!!!!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post167