Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Städat badkar

SpartipsPosted by lyckolina Fri, September 17, 2010 10:44:45

Imorse började dottern kräkas....

Efter att ha spolat av henne blev jag tvungen att ta bort det äckliga halkskyddet i badkaret och därunder var det ingen vacker syn! Badkaret var i stort behov av rengöring.

Nu är ju inte städning min största mission i livet, men det här behövde göras. Hade inget att tvätta med så jag kom ihåg att jag läst nånstans att man kan tvätta ur badkar med citron och bikarbonat. Bikarbonat hade jag inget så jag hällde i bakpulver blandat med lite vatten i badkaret, sen fick det stå och fräsa ett tag. Efter det tog jag citronen och gnuggade för fullt. Resultatet blev helt ok även om det var riktigt slitigt att gnugga bort alla smutsränder.

Ja nu ska jag gå över till giftfri citronstädning!

Men frågan är om det var så miljövänligt då ju bakpulver i sig självt består av lite mysko ämnen.

Helt klart billigare iallafall än att köpa ett rengöringsmedel som till hälften består av vatten och sen konstiga kemikalier man behöver vara kemist för att förstå!

En citron och nån matsked bakpulver kostar ju inte så mycket!

Här kan man läsa mer: http://www.epochtimes.se/articles/2010/03/07/18782.html

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post17