Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Skum prismärkning i Sverige

EkonomifunderingarPosted by lyckolina Fri, May 13, 2011 18:07:12

Någonting som jag har funderat på väldigt länge är: Varför prismärker alla affärer sina varor i ören? Vi har inte ens ören i Sverige längre, har affärerna missat något???

Frågan aktualiserades igår igen när min 8-åring själv skulle köpa godis (vi tog torsdagsgodis isf lördagsgodis) när vi pantade flaskor.

Han hade en viss summa pengar men han tittade bara på krontalet, han visste inte att 7.95 innebär 8 kronor etc. Tur som var så var jag i närheten och kunde hjälpa honom.

MEN jag hade väldigt svårt sen att förklara för gossen varför det blev 8 kronor istället. Och jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på hans fråga: men mamma, det finns ju inte ören varför skriver de ändå så?

Nån som vet?

Hur länge ska detta fortsätta, det är ju faktiskt en aning löjligt, men det är väl antagligen för att man ska tycka att allt är så mycket billigare än vad det är. Köp-psykologi helt enkelt.

(bild lånad från clipart)

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post171