Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Planering

SpartipsPosted by lyckolina Tue, September 21, 2010 14:46:05

Har varit så otroligt slarvig med att planera hushållsekonomin. Det är ju ett måste när man ska överleva på väldigt lite pengar.

Förr gjorde jag matsedel, men vi är ju så dåliga på att följa den. Kommer på att vi inte orkar laga mat, hämtar pizza istället, det fattas ingredienser, orkar inte handla, är inte sugna på det som står på listan. Och att göra matlista har ju inte varit det roligaste precis när man har att välja mellan korv, falukorv, köttbullar och pannkakor. I ett evigt kretslopp.

Men det får det vara slut på nu! Nu ska det bli ordning på torpet!

Veckomatsedel, inköpslista och en matbudget är vad den här hemmafrun har fixat idag. Förstår inte varför vi inte kommit oss för med att göra en budget för maten förut? Jag har alla möjliga sparkonton: till jul, födelsedagspresenter, till barnen, semesterbudget. Men ingen matbudget...? Har gjort enklaste enkla och bara skrivit upp i köksalmanackan hur mycket pengar som finns kvar till mat efter att vi handlat.

Min förebild på området: http://hemmamammansliv.blogspot.com/ klarar en familj lika stor som min med ett otroligt litet matkonto. Då har hon dessutom två tonåringar, det har inte jag. Å andra sidan har jag två blöjbarn.

Vi har iallafall lyckats dra ner matkostnaderna ganska mycket sen vi slutade storhandla. Åtminstone en tredjedel av det vi köpte då fick vi slänga eftersom det hann bli dåligt innan vi åt upp det. Att storhandla är ju annars ett klassiskt spartips. Fast då skulle jag vilja säga att om man storhandlar utan planering är det ett ganska dåligt råd ur ekonomisk synvinkel. Bättre att ta reda på vad som går åt och vad man faktiskt använder, istället för att handla på sig lager av varor som råkar vara billiga men som man sen får slänga.

Ska bli spännande att se om vi klarar maten på 3000:-/ månad varav en del specialkost och blöjor som sagt.

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post18