Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


I´m back och...PUST!

LivetPosted by lyckolina Mon, June 13, 2011 17:57:58

Nu är jag tillbaka igen!

När mina svärföräldrar kom hit så åkte vi allihop (inklusive svärisar alltså) till Danmark. Där bodde vi i Lalandia turistbyn i en 4- a rummare. Första dagen vi var där, dvs efter färjeturen, badade vi mest på badpalatset Lalandia, som alla barnen älskar (vi har varit där förut).

Dagen därpå åkte vi till Legoland, där ni ser mina killar i den gula båten ovan. Legobåtarna blev för övrigt en favorit för oss alla, jag tyckte det var skönt att komma bort från allt hets och folkliv ett tag. Vi var där under Kristi Himmelsfärdshelgen och man kan ju lugnt säga att vi inte precis var ensamma där...Som ni ser så hade vi kanonväder och allt försiggick under överinseende av mannen till höger: Sitting Bull (eller Sittande Bullen som han kallas i vår familj) här är han gjord helt av lego.

Lilltösen kom loss ordentligt och skulle åka ALLT, så det har vi gjort. T .o .m jag som är så feg med sånt. Eller ja...vi har ju åkt alla saker som småttingar får åka, inklusive Monorail som jag tyckte var läskig. Hrm då förstår ni exakt HUR feg jag är......

Killarna gjorde av med alla sina sparpengar i Lego - shoppen, och storkillen var trots allt glad över att jag "tvingat" honom att spara pengarna till resan. Danska kronans kurs är dessutom fördelaktig för oss svenskar nu. Lite extra plus blev det i kassan för honom när han vann 20 + 50 kronor i en enarmad bandit på färjan, den turknutten smiley

Efter det att vi kommit hem har livet gått i racerfart (snudd på att jag känner mig lite vidbränd) , på 1,5 vecka har jag hunnit (förutom Danmarksturen) skriva en omfattande hemtenta, en tur till Götet, varit och hälsat på goda vänner på landet, köpt skolavslutningskläder (upptäckte att de stora vuxit ur sina finkläder), köpt presenter till alla tre skolfröknarna, varit på avslutning på Öppna Förskolan, varit på skolavslutning (det är en utdragen men mycket trevlig historia, men det tar nästan hela dagen i anspråk), tvättat, tvättat, tvättat och packat om allting, åkt 25 mil tur och retur för att vara med på min pappas 70 - årskalas, träffat släkten, fikat hos brorsan samt haft en resenär + nattgäst med oss hem....

Vad tror ni jag gör idag då när jag äntligen känner mig ledig? Jo då flänger jag runt på stan och köper gardiner som behöver sys, samt fler jordgubbsplantor (4 :-/st) som måste planteras och tas hand om .....

Men det är härligt att det bara är roliga saker som händer hela tiden! Nu väntar avslutningskalas för lillkillen på förskolan, han ska ju bli skolpojke i höst, lite firande av det och sen får vi sommarlov..

....och om tre veckor ska jag ha stor fest (hittills 50 pers. som sagt att de kommer) med anledning av att jag råkat bli jubilar tidigare i vår.

Bara toppenroliga saker alltså!

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post183