Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Navet

Visit VästPosted by lyckolina Sat, July 09, 2011 08:52:46

Igår besökte vi Navet Science Center i Borås. Ett klart favoritställe!!!!!!

Det får 5 barnvagnar av 5 möjliga, möjligen en lite svag 5.a eftersom man inte kan köpa fika eller något annat än glass.

Här finns en massa saker att upptäcka och bland det roligaste är att man får leka i lanthandeln ovan där man kan köpa plastfrukter och olika sorters bönor (tack för att jag slipper städa där!). Man kan bygga saker med meccano, såga, slipa, kolla i lustiga speglar, väva, fläta brickband, lösa olika mattenötter, lära sig om människokroppen, det finns även en del taktila moment (a la Montessori) i den människoavdelningen, man kan spela en massa spel, leka i en trähusvagn och buss. Man får lära sig mer om miljön, t. ex fick jag lära mig att om alla individer skulle konsumera och förbruka som en individ gör i Sverige - alltså jag - skulle det behövas 3,9 jordklot. USA stod för 5 jordklot....en riktig tankeställare!

Vi var tre mammor med tillhörande barn och jag tycker det är så skönt när barnen har kompisar att leka med. Då kan vi mammor nämligen hinna prata lite också smiley Men det allra mest positiva igår var att jag vägde mig på samma våg som för en månad sen och vägde 7 kg mindre!!!!!! Den här gången tog jag visserligen av skorna - men ändå - jag hade ju inte precis slalompjäxor på mig förra gången heller (om det nu inte var inbyggd betong i sulorna)....så Jippie!!!

Man kan köpa kaffe och thé och sen får man ha med sig matsäck att äta. Det jag verkligen gillar är att man för att förebygga tjat och köphysteri har byggt in den lilla obligatoriska shoppen. Man ser alltså inte den när man kommer och ska betala sitt inträde till skillnad från många museum då man ramlar rakt in i shoppen så fort man kommit innanför dörren och därmed får problem redan där med att få in barnen i själva muséet.

Den som vill se något annat än Knalleland och tröttnat på Borås Djurpark kan bege sig hit, ett besök jag verkligen kan rekommendera.

Det kostar 100 kronor för vuxna, barn upp till 5 år går in gratis och sen kostar det 70 kronor för barnen. Möjligen är det så att min äldsta på 8,5 tycker han är lite för stor för det här, men annars känns det som om det passar alla barn från 0 - 8 år. Under skolloven har man öppet varje dag, men under terminerna är det bara öppet för allmänheten på helger eftersom man tar emot skolbesök under veckodagarna.

Åk dit vetja! Roligare än Liseberg!

Igår Navet - idag Havetsmiley

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post196