Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Hem-ester och lite bort-ester...

Visit VästPosted by lyckolina Sun, July 17, 2011 19:44:35
Hemester är ett nytt inneord, även om själva företeelsen är allt annat än ny.
När jag var liten var vi för det mesta hemma på sommaren, och vi åkte aldrig på charter el. dyl. Vi gick till stranden där vi tillbringade långa, härliga dagar. Att vi bodde ca 5 min. promenadväg från stranden kan ju ha bidragit, fast vi hade ändå alltid med oss mat och fika. Mjuka Mariekex och varm saft som ALLA i min ålder kommer ihåg från sin barndom. Sen var vi där tills det var dags att gå hem och äta middag, och mamma hade alltid fullt sjå med att få upp mig ur vattnet. Vi hade vårt eget semesterparadis om knuten. Åkte vi bort så åkte vi till mormor och morfar och till stugan som fanns hos dem. Det var ett stort äventyr eftersom vi alltid åkte tåg.

Det var inte särskilt ensamt att ha det så. De flesta tillbringade sommarloven på det viset, hemmavid och på stranden, och det fanns barn ute i vårt bostadsområde från morgon till kväll. Vi lekte kurragömma och Röda och Vita rosen, och blev bruna som kolor. Det var mina somrar det som barn. När jag blev lite äldre hände det att jag cyklade iväg med ett gäng kompisar och ett tält. Charterturismen var bara i sin linda, i allafall i den arbetarstad jag kommer ifrån. Det fanns inte ekonomi till att resa helt enkelt, precis som många får erfara nu.

Vi har varit hemma en hel del i sommar. Bra mycket mer än vad vi var när jag hade 4 korta semesterveckor som det gällde att utnyttja till sista droppen. Ungarna verkar vara nöjda med det här ändå. Vi har såklart varit på stranden och i vattnet så fort solen har visat sig.

En eftermiddag behövde jag vara ensam, så gubben tog ungarna till stranden och själv fick jag först bak- och matmani men sen avnjöts godsakerna i trädgården.En annan dag var vi inspirerade av en av mina favoritbloggerskor Jeanette med bloggen Köpstopp och billigt leverne och for till Slottsskogen i Göteborg (det är ju nästan som hemma). Där avnjöts traditionsenligt deras magnifika citronmarängpaj som ni ser i mitten till vänster. Mums! Den är helt ljuuuuvlig. Bara smälter på tungan.

De hade satt upp jättefina paviljonger i en loungedel av Villa Belparc som var jättemysiga, med stora kuddar där barnen klängde omkring. Bredvid fanns studsmatta och en liten pool (dock utan vatten när vi var där).

Till sist ett besök hos sälarna som har fått ungar! Titta noga så ser ni!

Slottsskogen får fyra barnvagnar av fem möjliga, och det som drar ner betyget är att det finns en del skumma element och alldeles för många onyktra människor för att det ska kännas helt barnvänligt.

Det är en bra gratisutflykt (om man hoppar över fiket som är ganska dyrt), man kan ha picknick på de stora gräsmattorna, man kan gå till Barnens Zoo, sälarna och ponnyridningen och leka på Plikta (dock inte i sommar då den renoveras).

Helt okej när det är vackert väder.

Och nu gör vi som när jag var liten: åker till farmor och mormor och hela bunten av vår "valda" familj. Då blir det ju lite bort - ester. Några dagar ska vi hjälpa goda vänner att inreda gästhuset som vi sedan ska invigningsbo i, ska bli spännande.

Hoppas ni har det bra, oavsett om semestrar hemma eller borta.
På återhörande!


  • Comments(6)//dittliv.berikadittliv.org/#post202