Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Glasspengar som förhoppningsvis gör nytta!

LivetPosted by lyckolina Mon, August 08, 2011 19:37:12
Vi har pratat mycket om Afrika här hemma. En del beroende på att vi har släkt som kommer från Tanzania, men mest eftersom min äldsta funderar en hel del över hur barnen i Afrika har det egentligen.

Och som väl alla vet vid det här laget så pågår tyvärr en enorm svältkatastrof på Afrikas horn.

Jag vill att mina barn dels ska förstå pengars värde (vi är inte där än men vi jobbar på det) dels förstå hur bra de har det ändå, och förhoppningsvis få dem att känna empati för andra som inte har det lika bra.

Därför fick största killen bestämma hur vi skulle hjälpa till, och det blev genom
Läkare utan gränsers kampanj En timme för Afrika där man ombeds skänka en timme av sin lön för att hjälpa svältens offer.

Nu har ju vare sig jag eller barnen direkt nån lön, men vi kom på att vi skulle skänka våra glasspengar förra veckan. Det går åt en hel del pengar när hela den här stora familjen ska käka glass så därför är jag så glad att barnen gick med på att låta glasspengarna göra nytta istället.

Det har inte varit några klagomål, en enda gång fick jag påminna om att vi inte skulle köpa glass denna veckan eftersom vi skänkt pengar till Afrika.

Nu vill jag bara rekommendera andra att göra samma sak! Det blir på ett konkret sätt när vi avstår av vår lyx för att på något sätt kunna göra något litet för att någon annan ska få det som är livsnödvändigt.

  • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post208