Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


2 viktiga dagar!

LivetPosted by lyckolina Sat, August 20, 2011 13:05:23

(tårtan är en Pinocchiotårta eller Herrgårdstårta som den också heter. Med sockerkaksbotten och maräng, och sylt mellan lagren. Den ser inte så vacker ut men är bara såååååå god!)

i min lillkilles liv (ja och i vårt också förstås) har vi hunnit med den här veckan. Det började i måndags med att han fyllde 6 år. Helt otroligt vad tiden går fort, det har jag skrivit förut och jag skriver det igen för det äro sant! Även fast jag är hemma och har all tid i världen med mina barn känner jag att det ibland går för fort. Det känns som om det inte var länge sen vi kom hem från BB med honom och jag satt i trädgården och gosade med honom, och alla som kom och hälsade på kunde vara utomhus för det var så fantastiskt vackert väder då.

En annan milstolpe passerades i torsdags då han började i skolan. Ojojoj, vad stort det var även för mamma! Vi har haft överskolning/inskolning denna vecka och jag har varit med ett par timmar varje dag och det tror jag han gillar för han kommer och kramar mig emellanåt.

Han sa till mig att skolan var mycket bättre och roligare än han trodde. Tur att det var på det hållet!

Storkillen började i 2 - an och har lillebror i samma klass för här är det åldersintegrerat, så det är skönt att de har varandra i skolan också.

Detta har jag sysslat med i veckan, hoppas ni andra haft det bra också!


  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post214