Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Veckans tack! Skördetid!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Fri, September 09, 2011 06:49:05

Tack för allt som naturen ger så här års. Helt otroligt att det kan växa till ett helt träd av ett enda litet frö! På bilden ser ni hela vår äppelskörd.....Vi fick ta ner 2 av 3 äppelträd i vintras när vi fällde ett jätteträd. Men vi har ett ungt träd kvar av sorten Oranie som är dotterns och detta är alltså hennes årets äpple!

Annars har vi fått hur mycket plommon som helst, vi är självförsörjande på chili, persilja och vi har ett persikoträd (!) som vi fått lite frukt på i år.

Hasselnötter verkar det också som vi kommer bli självförsörjande på. Man får inte plocka i skogen utan att fråga markägaren, men just här är det jag (!) som är markägaren. Vi har hur mycket hassel som helst.

Det är så himla häftigt att kunna gå ut genom dörren, ut i trädgården och plocka in giftfria (ja så giftfria som går då) frukter och kryddor som man sen kan äta. Tack!

Har lovat mig själv att odla mer nästa år och ta tag i planeringen av trädgården redan nu. Det ska bli så kul, längtar redan!

Och på tal om saker som växer, igår fick jag veta att en god vän till mig väntar barn igen!!!!!! Det gjorde mig så himla glad att jag skuttade hela vägen hem! TACK!

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post223