Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Borås Skördefest i bilder

Visit VästPosted by lyckolina Mon, September 12, 2011 12:09:12
Lovade ju att jag skulle återkomma om vi for dit. Och det gjorde vi. En superhärlig dag då Borås stad bjöd på sitt allra vackraste väder i Ramnaparken som i sig är ett litet paradis i staden, och där Borås Museum är inhyst. Väl värt ett besök!Det bjöds på kaffe/saft och äppelpaj som vi käkade på en picknickfilt, det bjöds också på kompostjord och folk kom i en strid ström för att få ta med sig den fina jorden hem. Det fanns en massa ekologiska matvaror att köpa och provsmaka. Ett fint pysselbord med alla möjliga pinnar, rönnbär, kottar, pärlor, fjärilstråd och annat fanns till barnen och det var också alldeles gratis vilket vi tackar för då alla tre (!) barnen helt plötsligt blev pysselsugna. Killarna brukar ju inte vara så förtjusta i sånt annars.

Den gulliga lilla Ramnakyrkan var öppen och man fick mata/klappa kaniner och getter. Ponnyridning fanns det med och lilltösen som är hästfrälst ville hemskt gärna rida men när vi kom dit började vi undra över vad det var för Mutant - ponnyer då vi inte nådde upp till att hålla i henne och då kändes det för osäkert.

Det var en kanonfin dag och vi åker säkert dit nästa år igen!

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post224