Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


En helt vanlig söndag

Trädgårdsparadis för novisPosted by lyckolina Mon, September 12, 2011 12:31:24

Det är så skönt att ha en egen trädgård! Åtminstone om man som jag bara känner att den får finnas där och se ut hur den vill. Ja, eller gräset måste man kanske klippa ibland...( kolla - min kaprifol blommar igen efter ett kortare uppehåll).

Igår var vi så där lagom trötta och matta som man kan bli efter en innehållsrik vecka, en resa till mormor och morfar och kalas för låtsaskusinen 25 mil bort, ett marknadsbesök och en lång cykeltur. Först funderade jag på om jag helt enkelt skulle sova bort hela eftermiddagen, men det är ju inte alldeles lätt med tre ungar, så jag gick ut och satte mig i trädgården istället. Sen dröjde det inte länge förrän vi alla var igång att samla hasselnötter, rensa i jordgubbslandet, klippa ner buskar och klippa träd. Barnen lekte jättebra alla tre i sandlådan och gungorna. Det ger sån otrolig energi att få vara ute och att få göra lite som man vill på sin egen tomt!

Lillkillen tycker att jag ska bli trädfrisör. Hm, ett yrke att ta i beaktande kanske?

  • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post225