Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Ut med fredagsmyset!

LivetPosted by lyckolina Sat, October 09, 2010 08:15:15

Eller iallafall ut med Tv´n! Varför ska TV-reklamen få styra våra liv och bestämma att på fredagar myser man med chips och godis framför TV'n.

Vi har stängt av Tv´n istället och låtit barnen styra vad vi ska hitta på, huvudsaken är att vi alla gör nånting tillsammans hemma. Vi har fått se ljusshow = vi hade bara tända ljus och det var nästan helt kolmörkt medan ungarna hade ljusföreställning med färgade små ficklampor i fönster och på möbler. Supermysigt.

Igår var det dags för dans! Sjuåringen var DJ med sina favoritlåtar och lillebror som går på dansskola steppade loss på dansgolvet tillsammans med lillasyster.

Hur mysigt och kul som helst och ingen frågade efter TV´n på hela kvällen. Idag, lördagfrukost ville barnen bestämma vad det ska bli för fredagsunderhållning nästa gång! Roligt också att initiativen kommit från barnen och inte från oss vuxna. Då bara måste man ju hänga på :-) '

Trevlig helg!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post23