Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


I min kakburk-havrekex!

ReceptPosted by lyckolina Sun, October 10, 2010 13:43:42

De senaste veckorna har vi försökt gå över till att leva lite nyttigare, framförallt att dra ner på socker och sötsaker. Men fortfarande är vi väldigt sugna och fortfarande är jag väldigt sugen på att baka. Tänkte att man kan ju lika gärna baka osötade som sötade saker. Därför har jag testat att baka kex! Nåt som jag aldrig provat på innan. Resultatet blev klart godkända smakmässigt, men utseendemässigt...hrm...nåja, utseendet är inte allt och det syns ju ändå inte i magen :-) Kanske därför datorn vägrade att ladda upp bilden till en början?

Receptet är hämtat ur en bok som heter

"Recept på bra mat som inte är dyr" som Konsumentverket gav ut 1992.

Du behöver

100 gram smält margarin

2,5 dl mjölk

6 dl. havregryn (ej snabb-)

2 dl grahamsmjöl, hade jag inget så jag tog dinkelmjöl istället

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Mät upp havregrynen i en skål. Smält smöret och häll i mjölken och värm upp tills den är het.

Häll den heta mjölkblandningen över havregrynen och låt svalna (här slarvade jag nog lite därför blev det lite väl kletigt)

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll detta också över havregrynsblandningen.

Arbeta ihop till en deg.

Kavla ut hälften av degen i taget och använd mycket mjöl eftersom det är lite kletigt som sagt var. Nagga degen lätt med en gaffel.

Skär i fyrkanter, eller för den pysslige: ta ut med kakmått.

Grädda kexen på smorda plåtar mitt i ugnen i ca 8-10 min. beroende på ugnen. I receptet står 8 min, men det var för lite i min ugn!

Ät med smör, eller marmelad och ost eller med fetaostkräm! Supergott vilket som.

Nästa gång ska jag testa att blanda i sesamfrön och ytterligare nästa gång kanske lite kanel. Helt klart något jag kommer göra mer av, de hade strykande åtgång vid mellisdags!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post24