Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Halloweenpyssel

TestatPosted by lyckolina Tue, November 01, 2011 18:51:50
eller vad man kan göra då man borde läsa till sin tenta...hrm....


Vi har aldrig firat Halloween förut, men som ni ser blev det ju lyckat. Barnen fick bjuda hit en kompis var och på kvällen lade vi till lite middagsgäster för att få det ännu trevligare.

Pysslet är ovan från vänster; Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting och hemgjorda marsipanpumpor. Inte så jättevackra men desto godare - jag lovar smiley Sen ser ni mina spökgodisburkar gjorda i papper efter en mall från Tasteline, tror jag. Dock blev de så små att de bara rymde 4-5 godisbitar vilket ju absolut var alldeles för lite.

Undre bilderna är marshmallowsspöken med smält blockchoklad till ögon. En genväg för den som inte vill/kan göra maränger.

Sen tyckte jag att jag var väldigt genialisk och downshiftad när jag återvann alla våra Turkisk- yoghurtburkar som bara låg i returlådan och väntade på återvinning (högerbilden, och tittar ni noga ser ni en skymt av mig med...) Istället för att köpa färdiga godistiggarburkar (och om man nu inte har en kopparkaffepanna som jag gick påskkärring med på stenåldern) tar man alltså valfri tom bytta och låter barnen måla den svart. Vi tog guldfärg på kanten på några och när den svarta färgen torkat målade vi på pumpor på några och hade bara glitterfärg från glitterpennor på några. Sen kunde barnen gå på bus - eller - godisrunda, men de fick bara gå till dem vi känner i området. Gästerna fick också varsin burk att ta med hem och jag tyckte det verkade populärt. När får man annars en hink med godis?

Och ja, jag vet att vi eventuellt firat på fel dag, men i Sverige råder ju stora oklarheter och då valde vi det som passade oss bäst eftersom vi är hos farmor och farfar nästa helg.

Jag tyckte för övrigt att mina killar hade en bra plan, jag frågade vad de skulle göra om något hus valde bus istället för att ge godis?
- då hoppar vi i deras säng, löd svaret!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post246