Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Viktig dag idag!

LivetPosted by lyckolina Tue, November 08, 2011 08:12:13


Idag ska jag ringa minst tre viktiga samtal till olika nyckelfigurer om min framtid!
Håll tummarna, snälla!

Jag insåg att det finns saker i mitt liv jag inte kan påverka. T. ex skulle jag väldigt gärna vilja fortsätta vara hemmamamma nu när vårdnadsbidraget tar slut. Men vår ekonomi tillåter inte det om inte maken ska jobba för två och vi vill ju gärna hinna träffa honom också. Planen är att han ska gå ner till 90 % igen efter årsskiftet, då det blev lite väl hysteriskt för alla när han jobbar heltid och är borta så mycket.

Vissa saker ligger bortom ens förmåga att påverka. Jag skulle kunna försöka påverka politiker och etablissemanget men tyvärr har jag lite för kort om tid för det...

De senaste veckorna har alltså målomstyrning gällt för mig. Vad kan jag tänka mig nu? Kan man vara hemma mycket med barnen fast på andra sätt? Vad kan finnas för alternativ?

När jag väl hittade vad målet var så blev vägen desto tydligare. Eller rättare sagt: istället för att känna mig låst och begränsad, vilket gjorde mig låg, såg jag att det ju finns flera olika vägar till destinationen.

Nu handlar ju detta om ganska stora livsomställande mål för min del; arbete? studier? eller vad? men man kan ju såklart börja med sitt målarbete i mindre skala, det funkar det med.

Undrar vad jag ska belöna mig med när jag klarat av dessa tre samtal som är veckans delmål? Nåt riktigt bra borde det vara, eller hur?

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post249