Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Gjort egen havremjölk!

ReceptPosted by lyckolina Mon, October 11, 2010 12:58:07

Eftersom jag ständigt är på gång att försöka minska vårt matkonto och göra så mycket som möjligt själv blev jag superglad när jag hittade receptet på hemgjord havremjölk. Jag har funderat många gånger på hur man egentligen gör havremjölk och trodde faktiskt att processen var mer komplicerad än vad den var.

Dock tror jag att jag ska fortsätta laborera lite med vilken sorts olja man ska ha till, nu har jag tagit rapsolja, och jag tycker inte det smakar precis som köpt havremjölk. Men den duger helt klart!

Receptet hittade jag här: http://www.lyckobacken.se/2010/10/egen-havremjolk/

Men eftersom min mixer inte är så stor så halverade jag mängden.Dock vill jag göra en liten justering till receptet: det är bättre att köra havregrynen för sig själva i mixern först så att de blir ordentligt finfördelade innan du blandar i vätskan!

Passar utmärkt i smoothie iallafall, se här: http://dittliv.berikadittliv.org/#post10

  • Comments(1)//dittliv.berikadittliv.org/#post25