Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Här och nu!

LivetPosted by lyckolina Thu, November 17, 2011 19:07:49


Behöver påminna mig om att det är här och nu som mitt fantastiska liv tillsammans med mina barn pågår. Inte imorgon, inte efter nyår och inte igår. Utan nu.

Den senaste tiden har min inre planeringsboss tagit helt över. Hon verkar ha lite panik över att jag inte vet hur jag ska försörja mig efter nyår. Fullt förståeligt. Men jag har faktiskt några av mina underbara dagar som hemmamamma kvar.

Det har varit många samtal till A-kassa, arbetsförmedling och alla möjliga instanser och olika nyckelfigurer de här veckorna. Jag gillar inte riktigt att vara så utlämnad åt alla möjliga andra, jag är van att fixa allt själv för då blir det som jag vill ha det. Och jag brukar få det som jag vill ha det!!!!!!

Men nu måste jag landa lite i mina hemmadagar med dottern här. En dotter som varje dag säger att nu vill hon börja på dagis...

Jag vill helst av allt fortsätta som nu och vara hemma med tösen och pojkarna när de kommer från skolan. Få ha helgerna tillsammans och ha orken till en familj och ett för mig helare liv. Plugga i slow - motion för att bredda min kompetens och kunna ändra inriktning.

Men nu är nu, och sen är sen. Här och nu njuter av min dotters hand i min, av att ha tiden att ta fram alla stämplar och färger som finns i huset och kladda med det en hel förmiddag, eftersom det är det viktigaste vi har att göra just nu. Njuter av att höra en otroligt lång utläggning om vilka världar man kommer till i ett visst spel från lillkillen, och läsa ett kapitel i Sagan om Ringen för storkillen. Njuter av att kunna vara med på aktiviteter, kunna hämta omedelbums på skolan om det hänt någonting, gå långsamma promenader med vår gamla hund, vara ute och gunga i trädgården en hel eftermiddag. För det är vad vi vill och behöver just nu.

Jag är så tacksam för varenda dag, timme och minut jag får med mina barn!!!!!!

  • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post258