Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Planeringsbossen

SpartipsPosted by lyckolina Fri, November 18, 2011 16:32:43

(bild lånad från clipart)

inom mig har slagit till igen! Det är nästan ett måste när man downshiftar att man planerar och fördelar t.ex julklappsinköp under flera månader. Och vis av erfarenhet av att bli däckad i influensa flera veckor före, under och efter jul förra året så kan jag nu glatt meddela att jag är klar med:

1, Alla lussekläder - om inte storpojken ändrar sitt rollval. Hittade staffanslinne för 30:- idag, samt gick igenom lusselådan på vinden och hittade 3 stjärngossestrutar + stjärnpinnar (bra att ha något i reserv eftersom någon pojke alltid lyckas buckla sin strut/slå av sin pinne 2 minuter innan luciatåget ska avgå....)samt tärnljus och glitter. Orkar inte fixa någon luciakrona till dottern, det kommer tids nog.

2, Vi ska på finfest (typ långklänning) i början av december och allas kläder (utom hälften av min utstyrsel) är klara. Nästan helt utan nyinköp, bara ett par skor till dottern än så länge. Vi använder de finkläder vi har sen i somras, man måste kanske inte köpa nytt bara för att det är en ny fest?

3, Nästan alla julklappar förutom en större till lillkillen, en docksäng till dottern (som jag hoppas maken ska tillverka) samt julklapparna till kusinerna. Det är så skönt att vi slutat köpa julklappar till de vuxna, jag återkommer till den glädjen varje år.

4, Klar med lilltösens födelsedagspresenter, själva födelsedagen kommer så tätt inpå helgerna att man inte orkar fixa det då.

Nu undrar jag bara om det behöver kompletteras med nån adventsljusstake till nästa helg, förra året gick en mängd elektriska prylar sönder. Behöver det fixas ska jag leta på byns loppisar. Ett år köpte jag en elektrisk stjärna för 25:- helt ok pris för en downshiftare.

  • Comments(6)//dittliv.berikadittliv.org/#post259