Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Somliga går med trasiga skor -inte alltid så kul att downshifta...

LivetPosted by lyckolina Mon, October 11, 2010 16:24:14

Med risk för att låta som den tant jag är - men jag undrar verkligen: varför håller inte saker längre???

Hämtade stora killen från skolan och i bilen på hemvägen berättar han att hans skor gått sönder. Mamma, det är stora hål i....

Och medan det knöt sig i magen på mig, pg.a att ekonomin är minst sagt ansträngd denna månad så tänkte jag att de där hålen måste han ha gjort själv, vi köpte ju skorna i somras...

Men nehej då, halva sulan har släppt....det där kan han omöjligt ha åstadkommit själv.

Varför görs inte saker för att hålla i åtminstone ett halvår???

Han har inte använt skorna särskilt mycket i sommar heller eftersom han mest haft sandaler.

Men det är klart, om saker skulle hålla lika länge som mina skor av mer känt märke (har haft dom i 7,5 år nästan varje dag!) så skulle vi ju inte konsumera i den takt tillverkaren har tänkt sig.

Skorna köptes på semestern i en stad långt härifrån så det är inte tal om att gå till butiken och klaga heller. Undrar om han kan börja gå i sina vinterkängor redan nu? Det är vid såna här tillfällen jag längtar tillbaka till en heltidslön!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post26