Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Adventskalendrar

EkonomifunderingarPosted by lyckolina Thu, November 24, 2011 06:50:04

(bild lånad från clipart)

Jag undrar så över hur det kommer sig att det som från början var en pepparkaka om dagen under adventstiden för att få barnen att sluta tjata om julen har kunnat bli så att man ska köpa kalendrar för 350:- /st för att ge barnen något fint under tiden fram till jul?

Under mina år som mamma har jag blivit bekant med paketkalendern, något som aldrig existerade under min uppväxt. Min mamma jobbade heltid och mer än så, inte hade hon tid att sitta och fixa 24 små paket x 3. Och inte behövdes det heller, paket fick man på julafton. Punkt.

Jag har varit ganska kluvet inställd till detta. Hellre skulle jag vilja ge barnen en liten överraskningsupplevelse varje dag men det har inte blivit av. De har aldrig fått paketkalender heller eftersom jag försöker minska prylhetsen.

Och nu tror jag inte de skulle uppskatta det. Nu kan man nämligen köpa Legokalendrar och det är det enda mina barn önskar sig (förutom allt som står på den kilometerlånga önskelistan).

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig, tidigare år har jag alltid sagt nej och då kostade kalendrarna ändå "bara" 149:-/st. I år verkar alla handlare tänkt som så att de där kalendrarna gick ju åt som smör förra året, nu ska vi passa på att göra en rejäl förtjänst. För ärligt talat - hur kan en legokalender som innehåller 8 st gubbar samt några andra småbyggen vara värd 349:-? Det är en stor julklapp för oss, och när julafton kommer då har man redan öppnat sin julklapp i förväg.

Betänk att vi har tre barn och ska en ha måste alla få, och då har julklappsbudgeten för i år försvunnit redan i kalenderinköp.

Man kan inte heller handla på sig billigare efter jul, för det är så affärsmässigt uträknat att varje kalender är daterad med år så nästa års kalender kommer att innehålla något helt annat, och årets kommer då alltså vara helt ute.

Hur tänker ni andra?

En alternativkalender till den största tror jag inte på, han ska bara ha den här legokalendern. Eller ska jag ta hans stora julklapp - som råkar vara lego av samma märke som kalendern - och ge honom en bit om dagen? Blir inte det något av antiklimax??????

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post262