Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Fina möten, tack för det!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, November 27, 2011 20:33:31
Den här veckan har innehållit en hel del mänskliga möten.

De mest givande som jag känner tacksamhet för är när jag träffade en människa jag egentligen inte känner men där samtalet blev ett riktigt möte på djupet nästan på en gång. Där båda kunde dela upplevelser och ha förståelse för varandras erfarenheter. Jag gillar när samtal får ett djup, även om jag gärna deltar i vanliga ytliga funderingar också.

Ett annat givande möte blev via telefonsamtal från en gammal god vän och f.d arbetskamrat där denne delade med sig av ett stort livsomvälvande beslut som vederbörande fattat. Där kan jag verkligen själv kan känna att det är rätt beslut och nu kommer allt bara bli bättre! Känns fint att vännen valde att ringa mig först för att tala om det här!

Ett tredje och fjärde givande möte har jag haft idag med en vän jag lärt känna här i byn. Intressant att få inblick i vad andra människor brinner för! Ett extra plus med det här mötet var att hemma hos henne var en helt ny människa som jag inte träffat förut men som det visade sig att jag hade en hel del gemensamt med, bl. a har vi tidigare bott på samma ort (!)

I dagarna har jag varit så trött så jag nästan inte orkat andas, men tänk då att dessa människor har gett mig energi var och en på sitt eget lilla vis! Tack för att mänskliga möten också kan vara energibringande!

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post264