Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Händernas kunskap

ReceptPosted by lyckolina Sun, December 11, 2011 17:02:04
När huvudet inte riktigt hänger med och under den här tiden då jag inte kunnat fokusera riktigt på att läsa har det varit så skönt att händernas kunskap fortfarande sitter i. Det jag lärt mig under alla år jag bakat har jag haft större glädje än någonsin av i år. Det sitter verkligen i muskelminnet och i ryggmärgen det man lär sig att göra med händerna. Något för den svenska skolan att tänka på, kanske?Jag har lagat mat och julbakat och njutit av det som aldrig förr, sakta går det för ibland måste jag läsa om receptet flera gånger, men det gör ingenting för då hinner jag känna mig ännu mer närvarande. Häromdagen blev det lusselängder med vit choklad, recept här. Havrekakor och mjuk pepparkaka är andra standardfavoriter som bakats här till jul. Dessutom blir man ju så glad av de härliga färgerna på saffranspåsen, eller hur?
  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post267