Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Chokladsugen - testa nyttig smoothie!

ReceptPosted by lyckolina Fri, October 15, 2010 14:34:22

För den som försöker leva utan socker, som jag, men ändå får så där riktigt akut chokladsug som man ju kan få ibland kan jag rekommendera denna smoothie.

Lite planering krävs dock (planerat chokladsug - vem har hört talas om det?) om man inte har frusna bananer på lut för jämnan (vilket varmt kan rekommenderas).

1; Dela 2 bananer i stora bitar och frys in dem.

2; När bananerna är fina, dvs frusna, tinar man dem en aning och sen kör man dem i mixer. Obs! Mixer med stark kniv!

3; Blanda i ca 0,5 dl. havremjölk (eller vanlig mjölk för den som föredrar det) och fortsätt mixa bananerna. (så här gör du havremjölk utan tillsatt socker: http://dittliv.berikadittliv.org/#post25

4; Tillsätt 1 msk linfröolja av någon bra sort. Detta smakar inte alls någonting i smoothien sen, men gör den lite nyttigare.

5; Tillsätt ca 1/4 tsk vaniljpulver Obs! Pulvret som är gjort av urskrapad vaniljstång är inte detsamma som vaniljsocker!

6; Tillsätt 1 tsk kakao, eller mer såklart för mer chokladsmak. Mina barn gillar inte när det smakar för mycket kakao så vi tar det lite försiktigt.

7; Späd med ca 1,5 dl. havremjölk eller mer allt beroende på hur lös du vill ha din smoothie. Gör du den lite krämigare blir den nästan som chokladbananglass.

8: Servera genast, den ska fortfarande vara kall och god vid serveringen.

Mums!

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post28