Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Vatten!

LivetPosted by lyckolina Fri, October 15, 2010 17:02:49

Idag är det Blog Action Day som i år har temat vatten. Läs mer här:

http://blogactionday.change.org/

En organisation som jag alltid har gillat och försökt stötta så mycket som möjligt är IM, Individuell Människohjälp. Bl.a kan man genom dem "köpa" en get åt fattiga familjer, ett år hade de "köp en ko" som kampanj.

På deras sida om vattenfördelningen i världen kan man läsa att 1,1 miljarder människor i utvecklingsländerna har otillräcklig tillgång till vatten. Helt oacceptabelt!

Vidare skriver man så här:

I Europa använder varje person i snitt 200 liter vatten per dygn. Fem liter får räcka för dem som lever utan tillgång till rent vatten i utvecklingsländerna. Orättvisorna i tillgången till vatten är tydliga mellan världens länder, men också mellan grupper och områden inom länderna. Dessa siffror har ett par år på nacken men det ger ju ändå en uppfattning till jämförelse.

Jag håller med i IM´s konstaterande:

Vatten ste bli en mänsklig rättighet på riktigt!

Vill man stödja IM´s arbete hittar man olika sätt och kampanjer på denna sida:

https://www.manniskohjalp.se/sv/Om-IM/

Livet kan kännas otroligt rikt och man får möjlighet att hjälpa andra.

Trevlig helg och hjälp till att spara på jordens vattenresurser!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post29