Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Nödvändigheten av en vilodag!

LivetPosted by lyckolina Thu, October 28, 2010 16:30:28

Detta skulle jag aldrig ha erkänt förr i tiden, men jag har ju fått lära mig den hårda vägen att människan, och därmed även jag, BEHÖVER och HAR RÄTT TILL vila!

Förr trodde jag nämligen inte att just jag hade rätt att få vila, att få sitta ner och hämta andan. Det skulle alltid alltid hända något och man skulle alltid vara nyttig. Jag jobbade dygnet runt, veckan lång. Egen tid fanns inte på kartan. När vi hade fått barn 1 och fortfarande ibland när barn 2 var bebis så kunde jag be om lov hos min man för att få duscha (!) alltså få lov att ta mig den tiden och lämna över bebisen till honom ett tag. Knäppt, eller hur? Och lika knäppt var det att ofta sa min man nej, och jag blev superarg för att han inte gav mig lov till en liten stund (eller nja, kanske en ganska lång stund ska erkännas men sällan mer än 30 min.) till en dusch - var han så missunnsam??

Sen fick jag tjata mig till min lilla duschtid men kunde inte njuta av den eftersom jag stod i duschen och var så förbannad på min man som inte kunde fatta hur slut jag var och vilket stort behov jag hade av denna dusch...

Egentligen tror jag inte att han var missunnsam men eftersom jag frågade så trodde väl han att han hade ett val att säga ja eller nej på frågan. Eller säga att jag kunde väl duscha lite senare. Att han inte fattade att jag behövde komma ifrån just precis exakt NU! för att få lite lugn och ro och sen orka vara en bra mamma igen. Och att duschen var det enda stället i hela huset där jag kunde få vara lite ifred. När trean kom blev jag av många olika skäl mycket bättre på att ge mig själv lite plats. Har man tre barn under 6 år som jag hade då får man passa på att ta de små utrymmen som finns. Jag har helt slutat fråga min man om jag får lov till olika saker, det gjorde ju aldrig han så varför ska jag?

Idag lever jag ju livet i en mer stilla lunk, eller ja för det mesta iallafall. Trots det har saker hopat sig här de senaste veckorna och det orkar jag inte med. Tänk att det tog så här lång tid innan jag insåg att jag inte bara har rätt till egen tid och egen vila utan att jag MÅSTE ta mig tid till det. Annars funkar inte jag.

En sån dag har jag haft idag. Pg.a alltför mycket stress och projekt på gång tog jag en vilodag idag. Skönt faktiskt, vi har haft lite lagom småtråkigt och sen har jag bara sett till våra basbehov, dvs att vi har mat i våra magar och att vi äter på bestämda tider. Orkar inte ens baka bröd även om jag skulle behövt, det finns bröd i affären också.

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post31