Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Veckans tack!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, September 05, 2010 15:45:17

Så ofta glömmer jag att vara tacksam för allt jag har. Så ofta fokuserar jag, och säkert många med mig, bara på allt jag inte har, och på senare år på allt jag tycker att jag behöver och borde och bara måste få. Särskilt fixerad verkar man bli vid sånt när man inte har så mycket pengar att röra sig med. Då upplever jag mig ju som fattig när jag inte kommer ihåg att tänka på hur rik jag faktiskt är.

I mitt nya liv som livsrik ska jag försöka att sammanfatta det jag är tacksam för minst en gång i veckan. Självklart är jag för evigt och alltid tacksam för mina fina barn och min hund och min man, även om jag inte skriver det varje vecka, det vill jag slå fast en gång för alla.

Den här veckan tänker jag fortfarande på det stora kalaset vi hade här hemma förra veckan när maken blev jubilar. Och alldeles särskilt tacksam är jag för att vi har så många godhjärtade och fina närstående, såväl besläktade som "självvald" familj. Ett rum så fullt av kärlek som när vi alla var inklämda i vårt lilla vardagsrum för att sjunga har väl sällan skådats...

Jag är tacksam för att så många hjälpte till att ordna festen enligt makens något underliga önskningar :-) laga maten, fixa tårtor, spela gitarr, vakta barn etc etc i all evinnerlighet. Helt underbart att det gick att genomföra, här hemma på tomten och i vårt lilla dockhus. Så glad och tacksam är jag för att så många gjorde sig besväret att åka ända till oss för att träffa oss. Jag är glad och tacksam för de ekonomiska bidrag vi fick, och för att vi hade råd att ordna detta partaj. Extra tacksam är jag för att övernattningen på det underbara pensionatet blev så otroligt bra, och för att min halsfluss inte återkom förrän på måndagen.
Ni nära och kära, ni lyser som gula glada solrosor!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post6