Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Hemmamamma eller inte?

LivetPosted by lyckolina Mon, September 06, 2010 12:25:01

Har idag återigen fått anledning att fundera på vad planen ska bli för resten av mitt liv.

Min dotter blir 2 år vid årsskiftet, alltså så länge som man får lov att stanna hemma för Försäkringskassan utan att "straffas". Ja, det är fantastiskt att man faktiskt har en så bra mammaledighet här i Sverige, jag vet.

Men om man som jag har många barn som man vill ge sin tid, och sen inte råkar vara gift med en rik snubbe?

Vad göra? Lite förvånande är att i stort sett alla mina kvinnliga vänner tycker att jag ska söka det jobb som verkar vara som gjort för mig och som finns inne i stan, 1 timme bort. Problemet är att det är heltid vilket i min bransch innebär minst 150% det finns inte möjlighet att göra det med mindre engagemang. Mycket kvällsjobb...Det är vad som väntas. Problem 2: jag skulle behöva ha mina barn i barnomsorgen 11 timmar om dagen eftersom både pappan och jag skulle pendla. Problem 3: för att lösa problem 2 skulle vi nog behöva flytta till stan, och that´s fine by me, men då finns helt plötsligt kravet på att vi båda behöver gå tillbaka till heltidslöner för att få det att gå runt, alltså för att ha råd att ens ha billigast möjliga bostad i området.

Flera av mina manliga vänner är dock skeptiska till att jag skulle ge mig in på detta....är det en spegling av tiden? Att kvinnorna är rädda för att jag ska fastna i hemmafrurollen för evigt?

Skulle kunna skriva mycket om detta men det behövs inte för precis idag hittade jag detta hos en otroligt smart och genomreflekterad tjej. Läs här: http://www.folkbladet.nu/?p=180562

Behöver också en plan eftersom jag ju lyckats förtränga att det är valår i år och att det kanske inte alls är så att min kommun kommer att fortsätta ha vårdnadsbidraget, som jag ju räknat med att ta ut i vår.....hrm....

Ja, inte vet jag, känns inte som om jag är redo för stora världen än, jag har ju precis vant mig vid mitt downshiftade liv här ute i bushen. och jobbat 200% och knappt träffat mina barn har jag också varit med om, och DIT vill jag verkligen INTE tillbaka. Önskar man kunde jobba när man ville eller behövde. T.ex den här månaden behöver jag lägga om taket så jag jobbar mer för att dra in pengar. Behöver komma på nåt som man kan försörja sig på hemifrån. Koka enorma mängder sylt kanske ;-)

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post7