Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Hypnos - ett reningsbad för själen

TestatPosted by lyckolina Thu, January 13, 2011 19:15:35
Under ett par perioder i mitt liv har jag gått på hypnosbehandling eftersom jag har haft ett tungt bagage som jag behövde sortera och titta närmare på.

Hypnos är, när den är som bäst, en fantastisk resa i ens eget inre, och som en liten genväg förbi terapi och mediciner till att snabbare kunna låsa upp vissa blockeringar. Inte för att jag har något emot konventionell terapi som sådan men hypnosterapi var verkligen något alldeles extra.

Nu var det längesen jag var på en hypnos-session, kom ganska långt och jag var väldigt nöjd med resultatet. Meningen är sedan att man själv ska kunna använda sig av själhypnos när man behöver, något som jag kanske inte varit alltför duktig att träna på.

Nu har jag äntligen skaffat mig en cd för självhypnos och djupavslappning och idag fick jag tillfälle att testa den när lilltösen sov middag.

Heeeelt underbart! Jag är supernöjd med hur bra det fungerade, det är trots allt lite skillnad på att sitta mittemot hypnosterapeuten mot att bara höra en röst, och ofta brukar jag reta upp mig på sådana där beskäftiga - nu - har - vi - det - mysigt - och - slappnar - av - allt - vi - kan - för - annars! -
röster på andra mer traditionella avslappningsband jag har lyssnat på genom åren. Ofta brukar jag bara bli mer stressad än vad jag redan var.

Den här cd-n var jag mer än nöjd med, jag tyckte om rösten och jag tyckte att hon som ledde sessionen sa vettiga saker. Sen är jag så otroligt fascinerad av vad min fantasi och mina tankar kan göra för mig om jag bara har tid att använda fantasin och vända mig inåt. Vilka resor jag gjort med hjälp av min fantasi.

Det bästa är att effekten verkar sitta i länge, jag hypnotiserade mig själv i förmiddags och fortfarande går jag runt och tror att jag är en anka.....nej, skoja bara, men fortfarande känner jag mig avslappnad men samtidigt alert i skallen. Längtar till nästa gång. Råden man fick med cd-n var att göra det varje dag i en vecka för att sen göra det när man kände att man behövde det.

Med tanke på hur bra man mår kanske man blir beroende och vill göra det hela tiden???

För den som vill testa ger jag rådet att söka på självhypnos, avslappning och cd.

  • Comments(4)//dittliv.berikadittliv.org/#post78