Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Boktipset

BöckerPosted by lyckolina Tue, September 07, 2010 10:56:11

Idag: en av mina favoritböcker som jag läst många gånger. Sån är jag, hittar jag en favoritbok så behåller jag den och istället för att förnya mig och läsa alla nya böcker som kommer ut så är jag en återvinnare även här. När man har begränsat med tid för läsning gäller det ju att inte ta några risker utan läsa något man vet att man gillar smiley

Boken: 28 timmar på ett dygn - en karriärmammas dagbok

av Allison Pearson, 2002 Albert Bonniers förlag

Visst, den har några år på nacken, och en del stämmer ju inte med vårt svenska samhälle eftersom den handlar om Kate Reddy - en morsa i kaos i England. Hon är kvinnan som vill ha allt; karriär, familj, snyggt hus på fina gatan, utmaningar i arbetet, vara den perfekta mamman. Och helst samtidigt, för det är ju så vi tror att det måste vara. Den har fått en hel del kritik, inte minst för slutet för det är ju inte så feministiskt om vi säger så. Varför är det hon som ska ge upp sitt jobb och ägna sig åt familjen? Men jag gillar att hon ifrågasätter det gubbvälde som råder i arbetslivet och hon har en hel del giftiga kommentarer. Ett måste för mammor som gillar brittisk underfundig humor!

Fick en hel del tröst av Kate och kände igen mig i en hel del när jag höll på att jobba livet ur mig. I ett annat liv.

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post8