Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Varit produktiv och sytt (!)

SpartipsPosted by lyckolina Tue, January 25, 2011 19:58:16


Måste ju bara visa hur duktig jag varit! Jag vet inte riktigt vad det är med mig, jag vill boa jag också. blir liksom smittad av alla som håller på att bebisboa och inreda barnrum etc. Jag VILL OCKSÅ inreda ett barnrum till min lilltös, hon bor ju inne hos oss ännu tills vi kommer på någon lösning.

Men man får jobba med det man har och just nu verkar jag ha fått dille på sängkläder. Det är något som är både enkelt och hyfsat billigt att göra själv iaf om man jämför med vad man får betala för sängkläder för spjälsängar på de stora bebis-/barnprylkedjorna.

Tyget är egentligen tänkt som lakan till spjälsäng, köpte det billigt nånstans och sen har det blivit liggande. När vi syr sängkläder till småttingar brukar vi ta ett gammalt, mjukt, inslitet (men givetvis inte utslitet) lakan som undersida och så gjorde jag denna gång också. Det blir så mjukt och skönt mot den lilla kroppen sen. Den här gången blev det en ljusgrön undersida.

Tyget räckte (tack vare "baksideslakanet") både till påslakan, örngott till stora kudden, örngott till lilla vagnskudden och den lilla "kudden" i mitten är inte halvfärdig utan där tittar myggnätet till vagnen ut. Det är alltså ett myggnätsfodral - känns jättenödvändigt så här i januari men det blir väl sommar nångång....Myggnätet har jag tidigare bara haft nerslängt under vagnen och jag vet inte hur många gånger jag fått gå och leta efter det när jag tappat det på våra promenader.

Måste säga att jag är nöjd och lillflickan är mer än nöjd, hon drar runt på sitt täcke överallt.

Det är dessutom urenkelt att göra. Kan jag göra det så kan vem som helst. Jag är nämligen oftast inte så sams med symaskinen och jag kunde få min syslöjdsfröken att gråta! Men det är bara att sy några raksömmar (efter att du sicksackat). Glöm bara inte att sy på det som ska bli avigsidan så att du sen vänder ut och in på påslakanet när det är klart.

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post86