Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Karins Äppelpaj

ReceptPosted by lyckolina Tue, September 07, 2010 12:20:36

För att riktigt känna mig deltagande i den allmänna hemmafrudebatten som råder så firade jag min hemmatisdag med att baka äppelpaj. Här hemma går den under namnet Karins äppelpaj. Karin är en trevlig mamma som jag hittade på mitt livs första MVC-kurs där vi alla var lyckligt ovetande om hur koliken skulle påverka vårt framtida liv.

Du behöver:

5 st skalade äpplen

1 st. smord pajform

Kanel till äpplena. De allra flesta gör som på vänstra bilden:

och det är väl ok, om man vill ha en tam äppelpaj som smakar som alla andra. Vill man däremot ha en väldigt smakrik paj och om man inte är rädd för kanelsmak så gör man som Karin lärde mig, man kanelar så äpplena blir helt täckta, som på högra bilden.

Smeten: smält 100 gr smör

Blanda ihop med detta:

2,5 dl. strösocker

2 dl. vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 st. uppvispat ägg

Det blir en ganska kletig smet som ska lossna lätt från bunken.

Bre försiktigt ut den över äpplena.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 C i ca 40 min. Den kan bli lite mörk, men lägg då ev. nånting över.

Gooooooooooodis!!!

  • Comments(0)//dittliv.berikadittliv.org/#post9