Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Skafferi - hudvård!

TestatPosted by lyckolina Fri, February 04, 2011 16:14:05

Det här ska vara väldigt nyttigt att äta, hävdar alla hälsogurus. Just kokosolja tillför kroppen en massa nyttigheter som ska vara bra för det mesta. Och det är det säkert men jag har tyvärr ganska svårt för kokossmaken. Därför har burken fått stå nästan orörd sen jag köpte den.

Men nu har jag kommit på ett annat användningsområde: som handkräm! På vintrarna brukar jag alltid få självsprickor i fingrarna och jag har nog provat allt inom handkrämsområdet, men detta är oslagbart! En aning "flottigt" innan det tränger in i huden men sen fungerar det hur bra som helst. Det sugs in snabbt i huden och ligger inte och kletar som nästan alla "vanliga" handkrämer gör.

Luktar dessutom mycket godare om man jämför med andra oljor som man kan tänkas ha i sitt skafferi.

Kokosolja kan vara lite svårt att hitta, finns oftast på hälsokosten, men jag hade sån tur så att mataffären hemma hos mina föräldrar precis hade börjat ta in den när jag var där i julas, och jag fick den för 30 spänn. Helt överkomligt för en handkräm.

Jag såg på reprisen av Trädgårdsapoteket härförleden och blev väldigt sugen på att göra egen badolja med kokosmjölk, nån som testat?

  • Comments(5)//dittliv.berikadittliv.org/#post94