Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Källarshopping - shopping jag gillar!

SpartipsPosted by lyckolina Mon, February 07, 2011 19:02:50
Delar av helgen har ägnats åt att sortera kläder i källaren. Med tre barn som växer lite ryckvis och som dessutom ska ärva kläder och skor av varandra blir det mycket kläder i omlopp. Källaren är full av Växa - i - lådor (eller ja, inte själva lådorna ska ju inte växas i utan kläderna i lådorna - är jag lite trött idag tro?)

Vi har sån tur att vi fått ärva kläder från flera olika håll, ett par kompisar brukar skoja med oss och säga att vi är sist i näringskedjan eftersom vi tar emot allt, och då menar jag verkligen allt.. Det är också så att våra barn är väldigt små och växer extremt långsamt så jag får liksom aldrig ge kläderna vidare. Min dotter har samma storlek som ett år yngre barn....

Men nu har jag gjort ett ryck och lagt undan både stl 74 och stl 80 kläderna, nu är lilltösen inte någon bebis längre.....nu kan de kläderna få gå vidare.

Döm om min förvåning! Hittade kläder till mig själv i källaren! 4 par av mina gamla byxor kommer jag numera i, trodde jag hade slängt dem när jag konstaterat inte så långt efter 3-ans födelse att min kroppstorlek var något ....ehurm....förändrad.

Den här kostomläggningen har alltså gjort susen! Och det blev ju både billigt och klimatsmart också eftersom nyinköp av byxor blev onödigt. Snart är brallorna dessutom säkert moderna igen.

Kosten då? Vad har jag gjort, finns det en snabb genväg? Egentligen har jag "bara" (inte så bara för den som är gottegris som jag) slutat äta socker, dragit ner på vitt mjöl och försökt hitta livsmedel utan konstiga tillsatser. Mer om detta följer!

Den som spar den har! Överflöd av barnkläder iallafall.

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post96