Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Att kunna ändra planer! Följa barnen!

LivetPosted by lyckolina Wed, February 09, 2011 13:50:58
Tänk att jag är så fri och så rik på tid!
Måste bara bli ännu bättre på att lära mig följa mina barn (till vissa gränser såklart)

Det är underbart att kunna göra saker när man har lust till det. Igår hade jag egentligen ett ganska digert program och en lång lista på vad som skulle behöva hinnas med. Jag hade tänkt att dottern och jag skulle komma iväg redan kl.08.00 även fast pappa lämnade på skolan.

Dottern hade andra planer! Bättre att utnyttja tiden till att mysa hemma när vi nu för en gångs skull inte behövde vara på skolan kl. 8. Dottern var väldigt grinig, jag försökte ringa 2 korta, viktiga telefonsamtal men det ena fick jag avbryta eftersom hon skrek så förskräckligt.

Vi kunde släppa på förmiddagsmåstena, eller ja, det tog ju ett tag innan jag kunde styra om och slappna av. Vi slappade lite i soffan, hon sov förmiddag och jag körde självhypnos, och sen så småningom när vi kände att vi hade lust till det tog vi oss ut och gick till Öppna Förskolan.

Fantastiskt! Gäller bara att se att de här stunderna i soffan tillsammans framför en Barbiefilm är lika värdefulla som om vi går ut och upplever en massa saker tillsammans, dottern och jag.

Och måstelistan då, ja den gick ju lika bra att börja pricka av idag istället. Så är det när vi bestämmer tillsammans.

  • Comments(2)//dittliv.berikadittliv.org/#post98