Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Diskutera ekonomi

EkonomifunderingarPosted by lyckolina Sat, April 02, 2011 11:11:02

här: http://www.ekonomiforum.se/forum-6-ovrigt-privatekonomi

För övrigt har jag märkt att man som downshiftare måste hålla ordning på ekonomin och hålla sig uppdaterad hela tiden om man vill sänka sina utgifter.

Det räcker inte att göra ett val av t.ex elen och sen så sig till ro med det, utan det gäller att minst en gång i halvåret se över sina fasta utgifter. Igår upptäckte jag t.ex att jag ju kunde bli passiv medlem i mitt fackförbund, jag har betalt den högre avgiften hela tiden för att ev. kunna få del av en försäkring, som sen visade sig inte gälla mig iallafall.....onödigt mycket pengar har gått åt där.

Ja, se där en liten ekonomifundering så här på lördagsförmiddagen smiley

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Tue, April 05, 2011 12:52:48

Tack vad du är snäll! Kul att man kan vara till någon nytta :0)

Posted by jeanette sandelin Sat, April 02, 2011 12:58:51

hos oss är det C som håller koll på det mesta med abonnemang, avgifter, försäkringar, elavtal och liknande. jag mera går omkring och sparar... på el, utgifter, typ handlar på loppis i stället, du vet...

du har så bra inlägg, idéer och tankar. du får mig att lyfta blicken en smula och titta lite längre bort än bara inom hus, hem och jobb :)

tack superfina du ♥