Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Veckans tack! Nya vänner!

TacksamhetsdagbokenPosted by lyckolina Sun, April 10, 2011 18:47:25

Vi har ju börjat om på en för oss helt ny ort. Och jag är så tacksam över att vi har fått kontakt med så många människor och fått så många nya vänner. Barnen har kompisar, och jag har andra föräldrar jag kan träffa på Öppna Förskolan eller hemma.

I måndags var vi hemma hos en Ö.F - mamma, i torsdags hade jag en mamma med lillpojkens kompis här och idag hade vi ytterligare en familj här. Det är jättehärligt att kunna bygga upp ett nytt kontaktnät!

Tack för öppna människor som vill och kan ta emot nya familjer! Ni betyder mer än ni tror!

Tack för att mina barn har så många kompisar!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Wed, April 13, 2011 07:59:50

hej elena! jag är nog också lite rotlös :-) men nu vet jag att det går att hitta nya vänner. Härligt för er att hitta detta mitt i Stockholm, och det stämmer med min erfarenhet också - det ÄR faktiskt lättare i en storstad, därför jag är så förundrad över att det gick här på landsbygden också! Härligt att du känner dig så hemma! kram och tack för hälsningen!

Posted by Elena Tue, April 12, 2011 08:37:44

Härligt för er att bli så varmt välkomnade! Har själv börjat om flera gånger, och blivit lätt rotlös... Alltid känt mig redo att flytta. Men nu, i en stadsdel mitt i Stockholm har vi hittat vår oas, här kan vi knappt gå till ICA utan att träffa vänner och barnen har ett socialt nätverk som är svårslaget. Det känns litet och tryggt mitt i det stora! Och jag, jag känner att detta är mitt hemma, den gemenskapen är svår att bryta upp ifrån utan eftertanke. Njuter!
// Elena (http://beautyandbroccoli.blogspot.com/)