Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Loppisfynd från en annan tid

SpartipsPosted by lyckolina Thu, September 16, 2010 10:04:41

Var på byns loppis igår och fyndade. Dels hittade jag pärlor och pärlplattor till barnen (brukar nästan bara handla på loppis till dem, de får så mycket nytt från andra håll) men sen fyndade jag de här 2 böckerna från en annan tid. Husmoderns köksalmanack är årsbarn med vårt hus så det är ju extra roligt. Det var verkligen andra tider då. Läser om vad mannen tjänar på att ha en fru. Det är stor vinst med det ska ni veta. Om han inte fick behålla sin fru fick han kanske överväga att skaffa hushållerska - men det var MYCKET KOSTSAMT! Eller i värsta fall finge han flytta hem till sin mor igen, för ingen kunde väl tro att han skulle klara av att både arbeta och sköta hem och hushåll..!? Ska läsa mer och återkomma i ämnet.

Den andra boken är tryckt 1965 och innehåller gryniga bilder och recept på alla möjliga sorters bortglömda bakverk. Min mamma ska få den, hon och mina morföräldrar drev servering på 60-talet så hon kommer säkert att känna igen en del. Men jag kan bara säga att ordet matstylist var nog inte uppfunnet då!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.