Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


Man får det man ber om!

LivetPosted by lyckolina Tue, May 17, 2011 09:47:29

Det har jag fått bevis för nu smiley

Efter att ha tillbringat hela söndagskvällen och gårdagen i horisontalläge pg.a av kräksjukan så kände jag mig rejäääält rastlös idag när jag är på benen igen. Funderade på att åka hit och dit och kors och tvärs idag när jag äntligen mådde bättre, men insåg att det kanske ändå är bra att hålla sig lite lugn så här dagen efter, då man ju brukar vara lite matt.

Men så gick jag här på morgonen och klagade över (ja, jag måste byta arm med armbandet och börja om från början!) att jag inte hade nåt att göra och att det faktiskt börjar bli lite långtråkigt....

Ja, men då så. Först tänkte jag på att sysselsätta mig själv med sånt som måste göras. Började med att göra havremjölk och smoothies. Sen tänkte jag baka bröd, men så fick jag ett välkomnat avbrott i tristessen då en god vän ringde.

Under tiden så kissade och bajsade min dotter på den äkta mattan....så samtalet fick ett hastigt slut och jag fick sanera: dotter, potta (satte henne där först i min förvirring), badkar, matta och golv. Undrar om det går att rädda mattan???

Man tycker ju att jag borde ha lärt mig: jag har haft blöjbarn i snart 8,5 år så jag är van att ha bajs upp till armbågarna.

Och så borde jag ha lärt mig att man får det man ber om!

Jag ska aldrig mer så länge jag är småbarnsmamma ge uttryck för att jag inte har att göra!!!hahaha. Jag fick fullt upp iallafall!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Fri, May 20, 2011 12:41:44

njae inte så synd om mig, jag fick ju det jag bad om, eller hur?

vill han inte ha mj-bild?det vill väl alla?

hoppas tårtan blir god! Nu mår vi fint igen allihop!

kram

Posted by jeanette sandelin Fri, May 20, 2011 10:28:26

oj, stackars...

och jag som glad i hågen tänkte berätta att vi ska göra en sån däringa tårta igen som vi gjorde när A fyllde 10 år. fast nu är det C och han fyller inte tio... hi hi hi...

så han får ingen michael jackson-bild på!

ska inhandla noblesse-choklad till dekoration.

krya er nu och ha det fint ♥