Bli rik i ditt liv!

Bli rik i ditt liv!

Ett rikare liv?

Med fötterna stadigt på jorden, lutad mot min diskbänk och huvudet i det blå finns jag här med mina djupa, vardagsfilosofiska samt helt vanliga ytliga funderingar.

Jag lever ett downshiftat liv och med det följer funderingar på vad som egentligen gör livet rikt. Jag kände att jag ville styra mer över mitt liv, min tid, min konsumtion och mitt avtryck i miljön, men också känna att man kan vara rik inom sig genom att ta vara på livet och det man har.


Just nu försöker vi minimera kemikalierna vi utsätter oss för och leva mer klimatsmart samt leva med en mer medveten konsumtion - en förutsättning för att kunna downshifta.


Hoppas detta ska bli en riktig Må-Bra-Blogg!


Kontakt:

lillahumlan@hotmail.com


En inte så downshiftad månad

LivetPosted by lyckolina Fri, May 20, 2011 12:50:50

Jag gillar verkligen att ha fullt upp och jag gillar när det händer roliga saker, men min maj börjar kännas ganska hysterisk.

Maj verkar ha gått om december som årets mest upptagna månad.

Eller vad sägs om:

1 dagisutflykt, skolan t. Vetenskapsfestivalen, Förskolans Dag, möte med föräldraföreningen, studiebesök på lillpojkens ev. blivande skola, föräldramöte där, 1 skolresa, 1 gemenskapskväll med Storpojkens skola, utflykt med Öppna Förskolan, bortbjudna på 2 kalas, min egen födelsedag som inträffade i början på maj, en konsert, 1 mormorbesök samt två tentor som ska vara färdiga....

samt förberedelser för Legolandresan....

Tänk vad skönt att jag har tid med allt det här! Fast nu börjar det t.o.m bli lite för mycket för min smak. Vore ju bättre om man kunde sprida ut det hela lite över året.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lyckolina Fri, August 12, 2011 09:45:49

ja, varför ska det vara så egentligen? kommer skolan på att oj då - nu har vi ju inte åkt på utflykt på hela terminen så nu kör vi allt i maj? skönt att sommarlovet kom sen så man fick andas lite där...

Posted by http://lairama.wordpress.com Fri, May 27, 2011 19:23:09

December och Maj-juni är verkligen hysteriska månader. Man är glad om man hinner andas mellan alla aktiviteter :)

Posted by lyckolina Sun, May 22, 2011 18:28:39

ja, visst är det konstigt att allt sparas till maj? fast jag vill inte klaga - kul att det händer nåt dessutom är det ju jag som dragit igång grillkvällen - jag är helt tvärtom där men så har vi ju en liten och annorlunda skola som kräver engagemang också...

men alla skolresor behöver väl inte vara just i maj?

tack själv, kram och ha en bra start på veckan!

Posted by jeanette sandelin Sat, May 21, 2011 17:19:46

om man ser med skol-ögon så går det troll i maj månad...

allt ska ske!

tre torsdagskvällar i rad ska det mysas och familjas med flickornas klasser - det värsta jag vet...

onödigt. huvudsaken är att barnen trivs och mår bra. vi föräldrar måste inte älska varandra och tycka att det är sååå myyysigt att sitta i lite olika högar och dricka termoskaffe. vet inte vad det ger...

f´låt men efter fem barn är man rätt kräkfärdig på vissa grejer...

tack för att jag har dig ann, min fina ♥

snälla du kan väl snart bjuda på ett foto...(?)